През 2015 г. по време на кметските избори, които бяха

...
През 2015 г. по време на кметските избори, които бяха
Коментари Харесай

Плевнелиев: На изборите през 2015 г. срещу България бе извършена мощна кибератака

" През 2015 година по време на кметските избори, които бяха комбинирани с референдум, против България бе осъществена най-силната и мощна хакерска атака, която в миналото е осъществявана на Балканите ". Това съобщи в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия Росен Плевнелиев - президент на страната от 2012-2017 година.

" Президентската институция, министерският съвет, уеб сайтът на ЦИК, бяха атакувани по подобен метод, че бяха блокирани. Сайтовете на тези най-важни институции не можеха да действат. Като държавен глава реагирах - желаех пояснение от всички служби, желаех в границите на интернационално следствие да намерим кой извърши тази хакерска атака против България и българската народна власт. Тя целеше да провали едни демократични избори. С доста огромна степен на възможност на база на писмени документи и отчети, можем да кажем, че зад тази офанзива стоеше групата Sofacy - Fancy Bears, която се свързва с съветското военно разузнаване. За тази група има големи подозрения, че взе участие и в манипулирането на избори в Съединени американски щати и в открадването на данните на Бундестага и немските депутати ", съобщи още Плевнелиев.

 Цветанов: Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите и в България Виж още Цветанов: Убеден съм , че Русия ще се намеси в изборите и в България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР