През 2015 г. имаше опити за намеса в българските избори,

...
През 2015 г. имаше опити за намеса в българските избори,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Имаше опити за намеса в българските избори през 2015 г.

През 2015 година имаше опити за интервенция в българските избори, както и опити за саботиране . Това беше поредност от злонамерени хакерски офанзиви на уеб страниците на Външно министерство, ЦИК и други. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред в фира на bTV.
Това, в което не мога да съм толкоз безапелационен, е кой стои зад тези офанзиви. Мога единствено да дам догатки, мога да имам хипотези, само че съм сериозен човек, който работи с документи, добави Дончев.
Той посочи, че много е било направено, с цел да се локализира източникът. Има данни кои хакерски групировки стоят зад офанзивата, само че с коя страна са свързани те, не мога да кажа . Ние поставяме старания всеки избирателен развой да сме по-подготвени и по-защитени, безапелационен бе Дончев.
За мен успеха в едни избори зависи от присъединяване на качествени и стойностни претенденти, зависи от посланието. С Движение за права и свободи не сме управлявали, не сме били в коалиция. Но е реалност, че има моменти, когато получаваме поддръжка от тях . Те имат ясно изразени позиции за външната политика, участие на България в Европейски Съюз. По тези тематики също сме получавали поддръжка, сподели още Дончев.

Междувременно в ефира на Нова телевизия и ръководителят на парламентарната гупа на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че хибридната офанзива на Русия против България не е серпантина от 2015 година
По думите му един от нейните аспекти е непрекъснатото продуциране на подправени вести, в което - за жалост - постоянно вземат участие президентът Радев и партията му Българска социалистическа партия. Цветанов даде образец за подправена вест - изказванието, че ГЕРБ желае посредством измененията в изборния кодекс да ограничи правото на жителите да гласоподават и да си подсигурява служебна победа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР