През 2015 г. двама германски предприемачи Филип Зифер и Валдемар

...
През 2015 г. двама германски предприемачи Филип Зифер и Валдемар
Коментари Харесай

Жените луднаха по... веган презервативи

През 2015 година двама немски бизнесмени Филип Зифер и Валдемар Цайлер вършат решителна крачка и финансират новия си бизнес – произвеждане на веган-презервативи.

Пред Би Би Си те споделят, че дълго време не са се замисляли върху обстоятелството, че презервативите нормално съдържат скотски протеин, който да омекоти латекса. Докато не почнали да чуват все по-често въпроса: „ Кондомите веган ли са?”.

Днес компания „ Айнхорн” (еднорог – бел. ред.) – благосъстоятелност на Зифер и Цайлер, се развива решително. През 2018 година са продадени над 4,5 милиона презерватива от тази марка, която е желана от екологично настроените клиенти.

Производството на веган-продукти е отворила на компанията порти в бизнес общественост, до които мъчно биха получили достъп.

Презервативите са втората желана форма на контрацепция в Германия след противозачатъчните таблетки.

По-голяма част от продуктите съдържат казеин – протеин от скотски генезис. Основната съставна част на презервативите, несъмнено, е латексът - натурален млечен сок, който се извлича от каучукови дървета, отглеждани основно в тропическите региони на Азия. Казеинът, необятно срещан в млякото на бозайниците, се употребява за омекотяване на латекса

От „ Айнхорн” вземат решение да изключат казеина при производството и го заместват с натурален лубрикант на растителна основа.

„ Айхорн” не е първата компания, основала веган-презервативи. През 2013 година подобен артикул пусна и северноамериканската марка „ Glyde”.

От тогава производството на различни екологични артикули непрестанно нараства с наклонността да заеме своята ниша на международния пазар на презервативи, чиято стойност до 2026 година се чака да възлезе на 15 милиарда $.

Маркетингово изследване посочило, че главните ползватели на продуктите на „ Айнхорн” са на възраст сред 20 и 40 години, а 60% от покупките са направени от дами.

От компанията акцентират, че за производството на каучук са се насочили към тясно съдействие с група дребни стопани в Тайланд. Те заобикалят потреблението на пестициди и когато е допустимо, отстраняват плевелите благодарение на принадлежности. Целта е да се доближи напълно до свободно от химикали произвеждане.

През 2018 година „ Айнхорн” влага 10% от облагата си в планове, които понижават излъчванията на парникови газове и се надяват образецът им да бъде последван и от други компании, които да влагат в устойчиви концепции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР