През 2015 една малка игра направи истински фурор в гейм

...
През 2015 една малка игра направи истински фурор в гейм
Коментари Харесай

Square Enix не планирали продължение на Life is Strange

През 2015 една дребна игра направи същински възторг в гейм света – Life is Strange. Играта на френското студио Dontnod Entertainment накараха всички да приказват за него.

До този миг Dontnod, студио, формирано от някогашни чиновници на Criterion Games и Ubisoft, бяха известни със стилната си екшън игра Remember Me. Емоционалният роман за младата Макс Коуфилд, комбиниран с превъзходен саундтрак и характерен живописен жанр, завоюва уважението на геймърите и медиите. Впоследствие излязоха две игри от света на Life is Strange – Before the Storm и Life is Strange 2. Това е можело и да не се случи.

Това излиза наяве от изявлението на Мишел Кох, един от шефовете на Don’t Nod за GamesRadar.Кох си напомня времето, по което работят по Life is Strange. Той споделя, че те са разработвали Life is Strange без мисъл за продължение тъй като издателите на играта. Square Enix, изобщо не са предвиждали да има такова.

„ Успяхме да вкараме Life is Strange 2 в същата галактика и дори да създадем забавни връзки “, продължава той. Но тъй като първата игра е била написана като една приключена история, разработчиците са имали възприятието, че по този начин и не са съумели да основат същински завладяващи и комплицирани връзки сред игрите. И въпреки Кох да показва своята признателност на издателя, той споделя, че би му се желало да е имал по-голяма независимост. Свобода, която да им разреши да разиграят в цялост всички направления, в които може да поемат героите оттатък двете игри. Square Enix обаче са притежатели на правата и от тях зависи какво ще се случи оттук-нататък с Life is Strange.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР