През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,

...
През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,
Коментари Харесай

Надежда Савченко заяви, че Андрей Парубий е доставил снайперите на Майдана през 2014 г.

През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие, което се е употребявало със знанието на уредниците на митинга, съобщи фамозният народен представител от украинския парламент Надежда Савченко, предава РИА Новости.

Според думите на Савченко, сегашният общоприет прокурор Юрий Луценко е призовавал от трибуната да се тръгне в нахлуване, като е обещавал, че „ ще има оръжие “.

„ Видях по какъв начин дойде наследник микробус и оттова излязоха хора с оръжия. Тези хора сега се намират в Народното събрание. Лично видях, по какъв начин (днешният ръководител на Върховната рада) Андрей Парубий занесе снайпери в хотел „ Украина “. Луценко стана общоприет прокурор, с цел да скрие тези закононарушения “, цитира Савченко Страна.ua.

Тя акцентира още, че управляващите предумишлено блокират следствието на закононарушенията по време на Майдана, защото доста от нейните представители са причастни към незаконните дейности.

„ Тези хора, които даваха заповедите, правиха закононарушения, които носят отговорността, постоянно ще търсят екстремисти “, съобщи Савченко.

Тя добави още, че след Евромайдана, „ животът на хората не се е подобрил “.

РИА Новости напомня, че предишния месец грузинските снайперисти, които са взели участие в събитията на Майдана, са разказали, че оръжието и заповедта да открият огън по хората са получили от днешния началник на Комисията на украинския парламент по въпросите на националната сигурност и защитата Сергей Пашински.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР