През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,

...
През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,
Коментари Харесай

Савченко заяви, че Парубий доставил снайперите на Майдана през 2014 г.

През 2014 година, протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие, което се е употребявало със знанието на уредниците на митинга, съобщи фамозният народен представител от украинския парламент Надежда Савченко , съобщи РИА Новости.
Според думите на Савченко сегашният общоприет прокурор Юрий Луценко е призовавал от трибуната да се тръгне в нахлуване, като е обещавал, че „ ще има оръжие “.
„ Видях по какъв начин дойде наследник микробус и оттова излязоха хора с оръжия. Тези хора сега се намират в Народното събрание. Лично видях, по какъв начин (днешният ръководител на Върховната рада - бел. ред.) Андрей Парубий занесе снайпери в хотел „ Украина “. Луценко стана общоприет прокурор, с цел да скрие тези закононарушения “, сподели Савченко, написа още организация " Фокус ".
Тя акцентира, че управляващите предумишлено блокират следствието на закононарушенията по време на Майдана, защото доста от нейните представители са причастни към незаконните дейности.
Тези хора, които даваха заповедите, правиха закононарушения, които носят отговорността, постоянно ще търсят екстремисти “, съобщи Савченко.
Тя добави още, че след Евромайдана, „ животът на хората не се е подобрил “.
Припомняме, че предишния месец грузинските снайперисти, които са взели участие в събитията на Майдана, описаха, че оръжието и заповедта да открият огън по хората са получили от днешния началник на Комисията на украинския парламент по въпросите на националната сигурност и защитата - Сергей Пашински.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР