През 2014 година, когато правителството на Пламен Орешарски Доц. д-р

...
През 2014 година, когато правителството на Пламен Орешарски Доц. д-р
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Бюджет 2018 е най-добрият бюджет от началото на Кризата досега

През 2014 година, когато държавното управление на Пламен Орешарски Доц. доктор ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, учител и... към профила беше на власт, страната се върна скорострелно обратно и натрупа голям недостиг от 4 %, който надвишава всевъзможни европейски критерии и стопански разсъдък. През 2018 година Брутният вътрешен продукт ще доближи рекордните 106 милиарда лева Мога да кажа, че Бюджет 2018 ще е най-хубавият бюджет от началото на Кризата до момента. Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ-Пловдив Менда Стоянова.

Тя изнесе лекция на тематика “Бюджет и бюджетни политики 2018 година и вероятности за Еврозоната” в границите на Националния конгрес на Предприемачи ГЕРБ, който се организира в Боровец. Организатори на събитието са ПГЕРБ, съдружие „ Граждани за европейски развиване на България и фондация „ Ханс Зайдел “. Гост-лектори в първия ден на конференцията бяха още вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

„ Всяка година понижаваме недостига, тъй че през 2020 година да сме на баланс нула – колкото са приходите, толкоз да са и разноските, което е обикновено. В момента сме на трето място в Европа като страна с най-нисък дълг. Безработицата падна до извънредно ниски равнища. В момента тя е 6.5 на 100, като следващата година се планува спадът да продължи до 6.2 %. Щом имаме повече доходи, можем да си позволим и повече разноски. Затова в Бюджет 2018 залагаме с 2.5 милиарда лв. повече разноски спрямо тази година “, уточни Менда Стоянова и добави с помощта на всички тези обстоятелства доверието във финансовата ни сфера се е върнало.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси изясни, че държавното управление е избрало за собствен най-съществен приоритет образованието. „ Точно там е ориентиран и най-големият дял от спомагателните разноски, който да докара освен да увеличение на учителските заплати, само че и до съществено повишение качеството на образованието “, разяснява Менда Стоянова. Тя посочи, че с изключение на образованието, другите основни политики на държавното управление са ориентирани в областта на опазването на здравето и защитата. „ Наред с тях обаче приоритет имат и политиките, ориентирани към хората в неравностойно състояние “, добави Стоянова. По думите й за Българска социалистическа партия е присъщо да харчи повече, в сравнение с събира, само че от ГЕРБ ще продължат да се придържат към своята философия да харчат толкоз, колкото могат да си разрешат.

"Предприемачи ГЕРБ е една от най-добре развитите политически организации на дребни и междинни предприятия в Европейски Съюз. Организацията ни е давана за образец откъм интензивност и мащаб от сътрудниците ни от МСП Европа (SME Europe) - най-голямата бизнес-политическа асоциация на МСП в Европа с над 500 000 членуващи компании. Важно е да използваме тази инерция, с цел да се чува по-силно гласа на българските МСП в Брюксел по време на договарянията за значими регламенти и наставления ”, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която е и интернационален секретар на ПГЕРБ. В рамките на форума тя изнесе презентация на тематика "Предприемачи ГЕРБ в европейски подтекст – SME Europe, бъдещето на Европа ".

За последните 10 години, откогато България е член на Европейския съюз, всички стопански индикатори се усъвършенстват, а брутният вътрешен артикул съвсем се е удвоил. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев и акцентира, че тези данни са ясно доказателство за старания в вярната посока. По думите му следва още работа, с цел да бъде награден догонващият напредък. Дончев бе преподавател по тематиката "Подготовка на бизнеса за новите финансови механизми и принадлежности на финансиране след 2020. Грантово финансиране, Business angels. “

Форумът продължава и на следващия ден и на него ще приказва зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила, оповестиха от централата на партията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР