„През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017г.

...
„През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017г.
Коментари Харесай

БСП пита кога ще обявят политиците, свързани с КТБ, ГЕРБ отговори с парламентът не е съд

„ През 2014 година беше разгласен банкрутът на КТБ. През 2017г. Иван Гешев разгласи, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, получавали нерегламентирано пари по разпореждане на Цветан Василев в брой. Нито един политик не е разгласен обществено, за това пък беше повдигнато обвиняване на Елена Йончева. Питаме се за какво в този момент, след 5 години “.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от парламентарната естрада.
" За тези 5 години никой към следствието за КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът за какво в този момент - тъй като е политически развой, а не углавен ", акцентира Нинова.
" Защо през този интервал Елена Йончева не е викана и не е разпитвана? Това е принуда поради смелостта ѝ да изнася случаите на обири при оградата на границата, „ Кумгейт “, строителството на пътища и да си разреши да стартира следствие за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди “, разяснява Корнелия Нинова.
„ Всички стоим зад нея. Няма да позволим върху Елена Йончева да се упражнява принуда и напън “, съобщи тя. „ От през днешния ден привличаме и интернационална поддръжка - изпращаме писма с информация до посолствата на Европейски Съюз, до Международната федерация на публицистите, Европейската федерация на публицистите, „ Репортери без граници “ “, заяви водачът на левицата. „ Истинските виновници за разграбването на КТБ няма да бъдат осъдени. Стоят в задкулисието и не престават да разграбват “, сподели още Корнелия Нинова.
" Не бива Народното събрание да се употребява за арбитражен съд, има си съд и прокуратура. Това съобщи депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов във връзка декларацията на Българска социалистическа партия. " Първо има Конституция в Република България, в която има разделяне на управляващите. Вмешателства в работата на тези институции от трибуната на Народното събрание не трябва да бъде позволено, тъй като нарушаваме правилата на Конституцията на страната “, изясни Иванов.„ Моля да обръщате внимание на изявленията от тази естрада да не употребяват прилагателни по ръководството и да употребяват парламентарното си право за изявления, с които да се пробват да се пазят по някакъв способи. "
" Г-н ръководител за следващ път нарушихте правилника на Народното събрание. Как може да позволите на народен представител от ръководещото болшинство да дефинира какво може да приказва ръководителят на опозицията. Това съобщи депутаттт от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в отговор на изявлението на депутата от ГЕРБ Александър Иванов.
" Всеки депутат може да приказва от трибуната, каквото си желае. Нямате право да давате думата на крадците да викат „ Дръжте крадеца “, сподели от своя страна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в отговор на декларацията на Българска социалистическа партия..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР