През 2014 г. Ювал Харари, израелски професор по история, става

...
През 2014 г. Ювал Харари, израелски професор по история, става
Коментари Харесай

21 урока за 21 век

През 2014 година Ювал Харари, израелски професор по история, става международна сензация. Причината е британското издание на книгата му " Sapiens. Кратка история на човечеството " (изд. " Изток-Запад " ) - тя наблюдава човешката история задоволително завладяващо, с цел да си завоюва фенове като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Барак Обама . Следва не по-малко любопитната " Homo Deus. Кратка история на утрешния ден (изд. " Изток-Запад " ).

Третата книга на Харари на български този месец и се назовава " 21 урока за 21 век ". Тя е самобитно изследване на най-важните световни въпроси, които вълнуват актуалния човек - по какъв начин да се предпазим от подправените вести , какъв брой значима е религията в днешния свят, ще ни изместят ли роботите, какъв брой заплашителен е тероризмът , по какъв начин да запазим свободата си в ерата на big data.
 Снимка 416215

" В тази книга желая да се съсредоточа върху тук и в този момент, само че без да изгубвам дълготрайната вероятност. Как могат прозренията за далечното минало и далечното бъдеще да ни оказват помощ да осмислим актуалните каузи и непосредствените алтернативи пред човешките общества? Какви са днешните най-големи провокации и избори? На какво би трябвало да обърнем внимание? На какво би трябвало да научим децата си?, " написа Харари в предговора й.

" 21 урока за 21 век " е разграничена на 21 глави, като доста от тях са в отговор на въпроси, заложени от читатели, публицисти и сътрудници. Сред тях да вземем за пример са какво е смисъла на възхода на Доналд Тръмп и дали Европа би трябвало да продължи да приема имигранти.

" 21 урока за 21 век " (29 лева.) е издание на " Изток-Запад ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР