През 2014 г., при последната по-голяма атака на Русия срещу

...
През 2014 г., при последната по-голяма атака на Русия срещу
Коментари Харесай

Вашингтон с нова тактика – разсекретява данни за Русия

През 2014 година, при последната по-голяма офанзива на Русия против Украйна, американските управляващи разполагаха с притеснителни данни от разузнаването си за „ главен политик “ и „ поддръжник “ на съветския президент Владимир Путин, който приканва съветската войска да се насочи към украинската столица.

Руският политик бил декларирал: „ би трябвало да превземем [Киев], няма да ни отнеме доста време “ - напомня си някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, представен от SUN. Тази сензитивна информация била задоволителна, с цел да се алармира „ нагоре по веригата “, че опасността е задоволително сериозна.

Русия обаче не подхваща военна офанзива против Киев през 2014 година, а въпросните данни, събрани от разузнаването, останаха в загадка.

Днес, когато светът е наежен заради опасенията, че Москва се готви за пълномащабна инвазия, администрацията на президента Байдън е изоставила практиката да не огласява обществено данни, събрани от разузнаването си. Тя е подела невиждана акция по разсекретяване на сензитивна информация, разобличаваща дейностите на Русия в Украйна.

През последните дни американските сътрудници оповестиха, че следят значително съветски интервенции, предопределени да обезпечат предлог за навлизане в Украйна. Те включват химическо нахлуване, с съветско авторство, само че изглеждащо като украинска експанзия, даже скрит план за основаване на подправен журналистически репортаж, показващ смъртоносните последствия от украинска офанзива.

От Вашингтон оповестиха и че съветското военно разузнаване е отговорно за разрушителната кибероперация, ориентирана към украинското министерство на защитата и няколко украински банки по-рано тази седмица.

Експерти разясняват, че обществено оповестените разкрития на Централно разузнавателно управление на САЩ имат за цел да извадят съветските водачи от равновесие, като разкриват проектите им и като показват, че Съединени американски щати имат способността да наблюдават детайлно съветските дейности.

В същото време съгласно Дан Хофман - някогашен началник на отдела на Централно разузнавателно управление на САЩ, отговарящ за Русия, тактиката на администрацията на Байдън да разсекретява разследващи данни, е „ нож с две остриета “. „ Путин е човек от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), тъй че може преднамерено да ни подхранва с дезинформация “ – предизвестява Хофман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР