През 2014 г. на елитното авто изложение Pebble Beach Concours

...
През 2014 г. на елитното авто изложение Pebble Beach Concours
Коментари Харесай

Купе Реново | Първата изцяло електрическа американска суперкола

През 2014 година на елитното авто ревю Pebble Beach Concours d’Elegance, Renovo Motors (Реново Моторс) разкриха първата по рода си купе Реново към момента като  производствен първообраз. Основана през 2010 година, с задача да построи най-вълнуващите коли в света, Реново работят в цялостна секретност  в продължение на 4 година, разработвайки  и подобрявайки тяхното идно патентоване на революционната EV технология.

Купе Реново – първата напълно електрическа американска суперкола – е кулминационната точка на тези старания.

„ Реново Моторс желае да сътвори неповторимо  превозно средство, което демонстрира динамичност,  контрол и неспокойствие, съпоставимо с породист състезателен автомобил,  доказвайки  че това е допустимо с EV технология, а освен с бензинов мотор “, споделя изпълнителният шеф на Реново Моторс, Кристофър Хейзер. „ Ние вложихме нашата пристрастеност и нововъведения в купе Реново, положихме старания да предоставим в действителност необикновено преживяване зад кормилото и за нас е изключителна чест да представим индустриалния първообраз на нашата кола в Concours d’Elegance. “

Купе Реново доближава от 0 до 100 км/ч единствено за 3.4 секунди, което я прави една от най-бързата електрическа кола със задвижване на задните колела. Въпреки че колата е солидна – оптималния въртящия миг е разполагаем на водача незабавно след включване на мотора и доставя съвършено линейно ускоряване за разлика от всички други бензинови и дизелови коли по пътя през днешния ден.
За да реализират оптимален баланс и по невисок център на тежестта както и максимална  успеваемост, купе Реново се отличава със приблизително ситуиран електрически мотор. Когато се движи с цялостна газ, моторите създават над 500 конски сили. По-важното е, че задвижващите рампи са на цялостна мощ единствено след 37 милисекунди – към 10 пъти по-бързо от намигване на око.
Невероятното осъществяване на купе Реново е станало допустимо с помощта на технологията на електрическата  батерията, създадена от екипа на Реново. Множество обособени кафези  на батериите разпределят тежестта отмерено и свеждат до най-малко общото натоварване на шасито. В реалност, електродвигателите на Реново Моторс съставляват по-малко от 40% от общото тегло на автомобила и въпреки всичко предлага извънредно висока пикова сила в своя клас.
Сред многото екстри с които е оборудвана супер колата е и система за бързо зареждане, която може да изпълни батериите единствено за 30 минути и поддържа съгласуемост с необятна гама от общоприети за зареждане Level 2.

Дизайн
Изваяното  купе Реново е фабрично модифицирано CSX9000 шаси, предоставено от световноизвестния американски бранд Шелби. Това шаси дава характерности на съвременен суперавтомобил, запазвайки класическия аеродинамичен контур на истинския от 1964 година Le Mans.
„ Редизайнът на колата е с изцяло модифицирано купе, рама, окачване и салон; това е една нова глава за това класическо шаси. “, споделя господин Брок.
Купе Реново се отличава с интериор, чиято цел е основаване на по-пряка и непосредствена връзка сред машината и водача. От пилотското място лидерът може да получи достъп до необятен набор от информация за държанието на колата по време на придвижване и да упражнява елементарен и бърз надзор върху нея. Класическите иглени габарити обкръжават съвременен кръгообразен цифров екран и развъртян дисков селектор, който разрешава регенерация на спирачките, която се поправя в действително време – друга иновация в електрическите коли.

Купе Реново е оценено на 529 000 $ и ще се създава в 100 бройки. С една дума, купе Реново ще предефинира сегмента суперавтомобил.

Снимки ~ renovomotors.com 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР