През 2014 г. Ислямска държава завладя големи територии в Северен

...
През 2014 г. Ислямска държава завладя големи територии в Северен
Коментари Харесай

Откриха останките на над 600 жертви на Ислямска държава край затвор в Ирак

През 2014 година " Ислямска страна " завладя огромни територии в Северен Ирак и по-късно беше упрекната в осъществяването на жестокости там, напомня организацията.

Терористичната милиция е отвела към 600 души от пандиза в северната област Бадуш и ги е умъртвила наоколо до воден път, съобщи Дияа Карим, началник на отдела за всеобщи гробове в свързаната с държавното управление Фондация на мъчениците. Самоличността на останалите пет жертви не се оповестява.

" Процесът на отваряне на гробовете лиши повече от две години и докара до изваждането на 605 тела ", заяви Карим на конференция в Багдад в неделя, съгласно иракската държавна осведомителна организация ИНА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тленните им остатъци са предадени на органите на правосъдната медицина за идентификация.

Първата група от 78 тела измежду жертвите от пандиза е разпозната, съобщи ръководителят на държавния отдел по правосъдна медицина Зейд Али.

През декември 2017 година иракското държавно управление разгласи военна победа против " Ислямска страна ". Оттогава Ирак е разкрил всеобщи гробове на хора, за които се счита, че са били убити от членове на терористичната организация в няколко региона на страната, напомня ДПА.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР