През 2013 година се ражда едно от най-тежките бебета, раждани

...
През 2013 година се ражда едно от най-тежките бебета, раждани
Коментари Харесай

Необикновен случай: момиче, тежащо 6 кг, се родило по естествен път

През 2013 година се ражда едно от най-тежките бебета, раждани в миналото в Германия. Момиченцето, Джаслийн, тежало колосалните 6110 грама и било с дължина съвсем 58 см.

Тя е родена по натурален път, а не посредством цезарово сечение, съгласно изказването на болничното заведение в Лайпциг.

„ Очаквахме, че детето ще е огромно “, споделя Холгер Степан, шеф на акушерството. „ Подготвихме се авансово, като събрахме специфичен екип (от лекари и акушерки), с цел да сме подготвени за възможни затруднения. “

Той разкрива, че в никакъв случай до момента не е помагал при раждането на толкоз огромно бебе.

Майката на момиченцето страда от гестационен диабет, който, когато не се лекува или не се управлява, може да докара до раждане на бебета, по-големи от естественото.

„ Въпреки това взехме решение да се стремим към естествено раждане, тъй като с тежестта на майката и размера на детето цезаровото сечение също би било доста рисковано “, сподели Степан.

Бебето има така наречен фетална макрозомия. Макрозомията може да носи опасности за здравето на детето, в това число риск от по-висока от естествената кръвна захар, детско затлъстяване и метаболитен синдром, който е набор от рискови фактори, които дружно покачват риска от диабет и сърдечни болести.

Според уеб страницата на Световните върхове на Гинес най-тежкото бебе – с тегло над 6 кг. е родено в Севиля, Охайо, на 19 януари 1879 година То умира 11 часа по-късно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР