През 2013 г. АЗ Алкмаар завършва 2:2 с ПАОК в

...
През 2013 г. АЗ Алкмаар завършва 2:2 с ПАОК в
Коментари Харесай

Томас Лам - защитникът, който ще ви посрещне в собствен хотел

През 2013 година АЗ Алкмаар приключва 2:2 с ПАОК в груповата фаза на Лига Европа. Резултатът открива 19-годишният бранител Томас Лам. Посвещава попадението на починалия си татко, към който поглежда всякога, щом е на терена.

Днес той е част от отбора на ЦСКА, който ще се изправи против " Зоря " Луганск в Лигата на конференциите. Мача може да гледате директно по bTV Action от 19:00 ч. през днешния ден (4 ноември).

Кой е Томас Лам? Той е роден в Холандия, има финландски корени. Определен е за най-перспективен млад футболист на Финландия, през сезон 2020/2021 е най-резултатният бранител в холандския шампионат (3 гола). Отделно той е бизнесмен и може да ви посрещне в своя хотел в Амстердам.
Вижте тази обява в Instagram.

Началото на историята му е преди 32 години, когато пътищата на една финландка и един холандец се пресичат в Австрия. Срещат се инцидентно на ски почивка, а алпийската обич сред двамата е от пръв взор.

" Всеки е питал майка ми " Сигурна ли си, че искаш да отидеш? Тук животът ти е толкоз организиран ". Но тя е била безапелационна: " Обичам този мъж, ще отпътува за Амстердам ". Никога не е съжалила за решението си, въпреки всичко има двама страхотни сина и е била с любовта на живота си ", споделя Томас.
Вижте тази обява в Instagram.

Израснали в мултикултурно семейство, с брат му, който е година и половина по-голям от него, се записват на двата най-типични спорта за Холандия и Финландия – футбол и хокей на лед. Лам избира футбола. А неотменно до него е татко му.

" Бях на 11, татко ми ме взе от учебно заведение и ми подаде едно писмо. Попитах го какво е това, а той сподели " Имам положителни вести. От АЗ Алкмаар желаят да се присъединиш към школата им. " Бях доста благополучен, незабавно одобрих ", спомня си футболистът.
Вижте тази обява в Instagram.

6 години Томас тренира и учи в академията на АЗ. Лам е предан напълно на футбола, не помни за другари и празненства и нито за секунда не е обезверен, че това ще е животът му.

До 2009 година, когато най-тежката житейска обстановка го разклаща!

" Баща ми умря, когато бях на 15. За две години светът ни се срина. Имаше рак на белите дробове. Когато го откриха, бях на 13, животът ни беше толкоз спретнат, а внезапно чухме, че нищо не може да се направи, тъй като разсейките бяха засегнали цялото тяло и му даваха 3 месеца живот. Лекарят ни сподели " Посветете ги на фамилията, тъй като това ще е всичко ". Но той стартира да се бори, подложи се на химиотерапия, държеше се. Издържа две години. Но в един миг болките станаха непоносими. В Нидерландия евтаназията е разрешена. С него взехме решение да бъде евтаназиран ", връща се в мъчителните мемоари Лам.
Вижте тази обява в Instagram.

" Всеки път, когато изляза на терена, го върша поради татко ми и фамилията ми, а това ме зарежда с сила. Баща ми беше моят образец. Той беше моят наставник. Гледаше всяка подготовка, всеки мач. Исках да бъда на терена и да съумея поради него ", добавя той.

Всъщност, футболът не е единственото начинание за бранителя. През 2019 година с брат му вземат решение да купят хотел в Амстердам като продължение на една фамилна традиция.
Вижте тази обява в Instagram.

" Майка ми и татко ми купуват хотел в Амстердам преди 30 години. Видяхме публикация, че различен фамилен хотел се продава и с брат ми взехме решение да предприемем тази крачка. След подготовка отивах да оказвам помощ на брат ми. Боядисвах стени, ревизирах резервации, учех се на счетоводство. Гледах от майка ми, много беше комплицирано. В бъдеще с брат ми мислим да разтеглим бизнеса и да създадем верига хотели ", разкрива той.

Огромна поддръжка му оказва и мениджърът му Мино Райола. Италианският сътрудник, който се грижи за ползите и на Златан Ибрахимович и Пол Погба, е компактно до Лам.

" С Мино съм от 16-годишен. С него подписах първия си контракт с АЗ Алкмаар. След като изгубих татко ми, той се трансформира в мощната фигура до мен. Подкрепял ме е и в положителните, и в неприятните моменти. Говорим си освен за футбол, само че и за всичко в живота. Знам, че има доста хора, които не го харесват, всеки има право на мнение, само че за играчите си той е най-хубавият сътрудник, който може да имате. И също е доста добър човек ", споделя той.
Вижте тази обява в Instagram.

Именно Райола му оповестява за интереса от страна на ЦСКА.

" С ЦСКА желая още веднъж да пишем история. Искам да стане първенци на България. Знам, че ще е доста мъчно, само че имам вяра на този тим и на щаба, знам, че сме способни да се преборим ", безапелационен е той.
Вижте тази обява в Instagram.

В България Томас живее с приятелката си, с която чакат наследник.
Вижте тази обява в Instagram.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР