През 2012 г., на 34 години, напуснах работата си в

...
През 2012 г., на 34 години, напуснах работата си в
Коментари Харесай

Милионер: Хавай е идеалното място да се пенсионирате на плажа

През 2012 година, на 34 години, напуснах работата си в капиталово банкиране и се пенсионирах рано с чиста стойност от 3 милиона $. В момента пребивавам в Сан Франциско с жена ми и две дребни деца.Но от 1977 година постоянно пътувам напред-назад до Хаваите, където родителите ми са пенсионирани от 15 години. Те имат елементарен живот със непретенциозен бюджет, живеят от пенсионни спестявания и държавна пенсия - с помощта на трите десетилетия, които са прекарали в работа във външната работа на Съединени американски щати.Виждайки по какъв начин родителите ми живеят фантазията си, желаеме да последваме образеца им. Планът ни е да се преместим на Хаваите до 2025 година От опита на родителите ми и от моя персонален, научих доста за тънкостите на пенсионирането в Хавай.Нашият консенсус е идеалното място да се усамотите край плажа - макар че към момента има няколко минуса, които би трябвало да имате поради.Колко пари ви трябват, с цел да се пенсионирате в Хавай? Хаваите бяха класирани като класирани в първите пет щата, където американците най-вече желаят да се пенсионират. Но също по този начин има най-високите разноски за живот в Съединени американски щати. Много финансови специалисти оферират поддържане на % на изтегляне от 4%, с цел да сте сигурни, че вложенията ви ще устоят до края на пенсионирането. Средният приход на домакинство в окръг Хонолулу да вземем за пример е 88 000 $. Ако някой искаше да изтегли тези $88 000 от своите активи всяка година, той щеше да се нуждае от към $2 200 000 вложения, с цел да тегли при % от 4%. Но това е единствено един образец. Колко пари ви трябват зависи от това къде желаете да живеете, стандарта ви на живот и упования приход. Ако можете умерено да живеете с $42 500 на година, имате пенсия или можете да подадете документи за обществено обезпечаване, можете да имате по-ниска чиста стойност и по-малко генериращи доходи вложения при започване на вашето пенсионно пътешестване.Недостатъците на пенсионирането в Хавай Преди да започнете своя проект за пенсиониране на плажа, първо се пазете от тези три най-големи дефекти:
Висока цена на жилищата
Към юни 2022 година междинната цена на еднофамилна къща в Хонолулу е $1 050 000. Междувременно междинната цена за апартамент на остров Оаху, което се счита за ужасно място за пенсиониране с стеснен бюджет, сега е 535 000 $ - с 16% повече от юни 2021 година Ако желаете да се пенсионирате в Хавай, помислете за закупуване на дребен апартамент или наем, вместо да купувате еднофамилна къща. Средният наем за апартамент от 594 квадратни фута е почти $2042, съгласно RentCafe.
Скъпи хранителни артикули и бензин
Според отчет от 2021 година на Центъра за стопански проучвания и информация в Мисури, цените на хранителни артикули на Хаваите са най-високите в нацията. Например, платих 8,99 $ за галон пълномаслено мляко на Оаху, до момента в който в Сан Франциско е към 6 $. И макар че мангото, отгледано на Хаваите, е вкусно, едното може да коства към 6 $! Освен това, в случай че обичате да шофирате, Хаваите имат извънредно високи цени на бензина. Средната цена на галон в щата през днешния ден е 5,41 $ и продължава да пораства, съгласно AAA, до момента в който междинната цена за страната е 4,03 $.
Може да се почувствате клаустрофобични
Отнема единствено към четири часа, с цел да обиколите 597 квадратни благи на Оаху. Въпреки че островът побира към един милион души, съгласно моя опит, той към момента може да се стори дребен. И защото пандемията продължава да прави пътуването по въздух и транспортен съд непривлекателно, е допустимо от време на време да се чувствате малко блокирани, без тези варианти на ваше разположение.Ползите от пенсионирането в Хавай Да, скъпо е. Но в случай че сте любопитни какво би могло да е да се пенсионирате в Хавай, ето някои изненадващи преимущества:
По-малко стрес и топ грижа за здравето
Хаваите бяха класирани на второ място във връзка с благополучие и благоденствие в изследване от 2021 година на здравната компания Sharecare. Родителите ми работеха във Вашингтон, Париж, Гуанджоу, Кобе, Тайпе и други огромни градове, преди да се пенсионират в Хонолулу. Те откриха, че техният хавайски метод на живот е необикновено релаксиращ спрямо всички други градове, в които са живели.
Здравеопазване с най-голям рейтинг
United Health Foundation също класира Хаваите като третия най-здравословен щат в страната. И съгласно листата на U.S. News за най-хубавите щати за опазване на здравето, Хавай заема първото място. Не съм сюрпризиран. Хавай има прелестно време съвсем през цялата година, публични плажове и паркове, многообразие от локално отгледана и отгледана храна и превъзходен достъп до превантивно здравно и стоматологично лекуване. Ако търсите по-здравословен и деен метод на живот, сигурно можете да го намерите в Хавай.
„ Охана “ значи семейство
Важна част от хавайската просвета е грижата и развъждането на фамилията и приятелите или „ охана “. Забелязах, че съвсем на всички места, където и да отидете, без значение дали е в ресторант или в мол, нещата са настроени по този начин, че да бъдат фамилно преживяване. Освен това не е извънредно да има няколко генерации под един покрив в Хавай. Докато жена ми, децата и аз евентуално няма да живеем в къщата на родителите ми, се надяваме да наемем или купим наоколо.
Изключително многообразие
Хавай оглави листата на щатите с най-разнообразно население в страната, изпреварвайки Калифорния и Невада, съгласно данни на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР