През 2012 г., когато бе на върха на славата си,

...
През 2012 г., когато бе на върха на славата си,
Коментари Харесай

Фолк певицата Рени: Стъписана съм от това, което стана, предвид, че Израел е с най-силното разузнаване в световен мащаб

През 2012 година, когато бе на върха на славата си, Рени Гайтанджиева, по-известна като Рени, отпътува с двамата си синове за Тел Авив, Израел, с двамата си синове Борис и Аспарух по гледище на към този момент някогашния й брачен партньор Борис Пилософ, който е евреин. Идеята била, че там фамилията ще се радва на по-голям разцвет, в сравнение с у нас, а децата ще получат по-добро обучение.

 

Уви обаче, нещата не се развиват по този метод, защото няколко години по-късно двойката се развежда и певицата се връща още веднъж в България. В Тел Авив обаче остават нейни другари, за които тя не стопира да мисли, изключително при последните събития, протичащи се в Обетованата земя.

 

За да замине за Израел, се наложило да подписа брак с към този момент някогашния си брачен партньор, с който преди този момент живели близо 10 години дружно, без брак. Той е с еврейски генезис, само че децата им, които също имат израелски паспорти, не са евреи, защото това се предава по майчина линия. Най-важното изискване човек да може да се устрои в Израел, е да има документ за непрекъснато престояване. Има несъмнено и съпътстващи условия.

 

Твърди, че хората там са привикнали дотам с ситуацията, че даже се отнасят с възприятие за комизъм. Обикновено палестинците обстрелват Израел по време на празници и от време на време се постанова израелските деца да не вървят на учебно заведение по няколко дни предвид на сигурността им. Хората са инструктирани, в случай че сирената ги хване на открито да не бягат, а да легнат на земята и да покрият главите си с ръце.

 

За 4-годишното й престояване в страната, Рени има единствено един фрапиращ случай от 2012 година, когато децата не били на учебно заведение поради сигурността им, само че им омръзнало да стоят 3 дни затворени и решила да ги пусне на детската площадка пред блока с майка й. Само няколко минути по-късно чула сигнала за паника и изпаднала в суматоха за тях. Изстреляла се незабавно на открито, с цел да ревизира къде са и да им помогне да се приберат по най-бързия метод. Когато ги видяла да тичат към постройката се успокоила, само че като се прибрали се скарала на майка й, която им разрешила да се отдалечат толкова доста. За благополучие им се разминало и Рени благодарила на Господ, че всичко е наред. Тогава за пръв и финален път видяла в небето искра от прихваната бомба.

 

 

Единственият почивен ден в Израел е събота. Хората там работят доста, само че Рени била единствено стопанка и тази досада я довела до тежки здравословни проблеми като меланхолия и други И въпреки да твърди, че Израел е прелестна страна, а хората са доста благи, признава, че не могла да го почувства като собствен дом.

 

Според нея всички тези спорове са, защото тематиката за Израел и Палестина е доста противоречива. Много страни не одобряват съществуването на Израел, както и доста не одобряват съществуването на Палестина. Едва ли обаче някой би могъл да даде прецизен и явен отговор за какво на мястото, на което се е родил Христос, се стига постоянно до кървави стълкновения.

Добавя, че Израел зарежда с електричество палестинците, и то гратис, тъй че, в случай че са желали да ги унищожат, са щели от дълго време да го създадат. За страдание по света към днешна дата има ужасно военни спорове, свеждащи се до една-единствена дума – политика.

 

В умозаключение показва, че спорът сред Израел и Палестина съществува от десетки години и не е сигурна, че в миналото ще бъде изцяло сподавен. Твърди обаче, че Израел е най-пазената и сигурна страна в света, с най-силното контраразузнаване. Затова и е затруднена какво да мисли по горещата тематика. Има доста теории за протичащото се сега, само че няма по какъв начин да изкаже изрично мнение, защото не е специалист по политическите въпроси. Моли се тези кръвопролития да спрат час по-скоро и Бог да пази всички.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР