През 2010 г. момче със синдром на Даун беше открито

...
През 2010 г. момче със синдром на Даун беше открито
Коментари Харесай

Преди 12 години го намериха умиращ от глад и заключен на тавана - ето как изглежда ДНЕС

През 2010 година момче със синдром на Даун беше намерено гладно и без контрол на тавана на дома си. Джовани Гови Истууд тогава е на 6 години, само че тежи колкото 3-годишно дете…

Майка му Рейчъл Перес е задържана, а братята и сестрите му са отведени в обществен дом, само че никой не открива Гови. Той е заключен на тавана.
" Тя (майката на момчето) измисли историята, че Гоби е липсващ ", споделя сержант Джон Клингеле, който в действителност открива момчето. " Така че служителите на реда напуснаха къщата, а Гови остана на тавана ".

За благополучие служителите на реда не се доверяват на майката и усещат, че момчето е някъде в къщата. След малко се връщат да го търсят още веднъж. Миг по-късно го намират на тавана на къщата.

" Изглеждаше като дете в концентрационен лагер, единствено кожа и кости ", спомня си Клингеле, когато го вижда за първи път. " Казаха ни, че е на път да навърши 7 години, само че той изглеждаше като тригодишно дете ".

Гови тежал единствено 7,5 кг, не можел да върви, не можел да приказва и бил затрупан с изпражнения.

Заради гладуването детето изгубило косата на главата си, костите му били чупливи, имало рахит и въобще нямало мастна тъкан. Лекарите споделили, че дните му са щели да бъдат преброени, в случай че не бил избавен този ден, оповестява Kansas City Star.

На тавана нямало нищо. Нито одеяло, нито играчки били оставени на момчето. Полицията счита, че майка му го е оставила там, с цел да се скрие.

В момента майката на момчето излежава 8-годишна присъда за опит за ликвидиране на детето си.

Шест години откакто полицията го открива, Гови още веднъж се среща с служителите на реда, които са го избавили. Длъжностните лица не могат да повярват по какъв начин се е трансформирал.

" Това момче е ужасно! "

Гови и двете му сестри са осиновени от чичо им и вуйна им Стейси и Джо Истууд. Отнема доста време, до момента в който Гови се възвърне. Първоначално той спи единствено на пода, а когато някой се приближи до него, се опасява да не бъде обичай. Но през днешния ден той е в сигурност и обичан.



" Той е доста добре. Всеки, който го познава, е впечатлен. Гови кара хората да намерят положително в себе си ", споделя Истууд.

Полицаите, които го избавиха преди време, бяха сюрпризирани да видят по какъв начин момчето се е трансформирало. Те се срещнаха още веднъж, когато Гови навърши 12 години. На срещата той стана почетен служител на реда в офиса на шерифа и получи специфична значка.

Гови благодари на полицията, че го избави в този съдбоносен ден!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР