През 2009 г. Том Кридланд е студент в университета в

...
През 2009 г. Том Кридланд е студент в университета в
Коментари Харесай

По истински случай - как Елтън Джон спасява живота на един алкохолик

През 2009 година Том Кридланд е студент в университета в Бристол. Тогава той е единствено на 18 години, само че към този момент стартира да има проблеми с алкохола. Не го осъзнава и живее като характерен студент. Ходи постоянно на купони, където пие, основава другарства, намира се и с тогавашната си другарка (която в този момент му е съпруга) Дебора.
 Кърк Хамет от Metallica разкрива кой е музикантът, повлиял на първия им албум Kill 'Em All
Неподозираният музикант, повлиял на първия албум на Metallica

Не, няма нищо общо с Дейв Мъстейн

В студентските си години Том открива и музиката на Елтън Джон. Когато чува запис от негов концерт на Медисън Скуеър Гардън, остава изумен.

Междувременно казусът на младежа с алкохола се задълбочава. Годината е към този момент 2014 година и той напуща първата си стажантска работа единствено шест седмици откакто стартира. В един миг му става мъчно и да си заплаща наема. Единствената му искрица вяра е във опцията за държавен заем, с който да започва лична марка облекла. За благополучие, шансът се усмихва на Том и бизнесът му потръгва.

Пред годините любовта му към музиката на  не стихва. Така Том постоянно е измежду публиката на негови концерти. Това, за което съжалява обаче, е, че множеството пъти е ходел пийнал. Въпреки че бизнесът му е потръгнал, мъжът е продължавал да прахосва забележителна част от парите си за алкохол и други неразумни покупки.

През 2017 година алкохолизмът на Том Кридланд се задълбочава дотам, че едвам не губи живота си. А откакто на фамилна вечеря се напива до прекаленост, в която става и нападателен, взема крайното решение повече да не протяга ръка и към капка алкохол.

Волята на Том се оказва в действителност мощна, тъй като даже и в разгара на пандемията, през 2020 година, остава изцяло изтрезнял. По това време отбелязва три години без да е пил въобще. Това, върху което се концентрира изцяло, е работата - бизнеса с облекла, консултантската му организация и музикалния подкаст, с които също се захваща.

Тъй като обаче не си дава съвсем никаква отмора, Том жертва доста от психическото си здраве. Въпреки че се изтощава, не се поддава на слабостта си към алкохола. А това, което го избавя тогава, е вдъхновението, което открива в персоналната история на обичания му реализатор. В началото на 90-те години самият той води борба с алкохола и даже влиза в рехабилитационен център. И до през днешния ден артистът е напълно изтрезнял.

Страстта на Том към музиката му е толкоз мощна, че даже стартира уроци по пиано. В музиката и ученето на нови умения той намира нещо градивно, което замества пиенето и му дава възприятие за целеустременост. По този метод мъжът споделя, че е преобразил персоналния и професионалния си живот.

Още по-хубавото в историята на Том Кридланд е, че неотдавна даже има опцията да се срещне персонално с Елтън Джон. И го прави на паметна за него дата - 12 март 2023 година Тогава мъжът благодари на артиста персонално и му споделя персоналната си борба с алкохолизма и по какъв начин музиката му го е избавила, написа The Guardian.
 Много преди Уудсток - кой е първият музикален фестивал в историята
Много преди Уудсток - кой е първият музикален фестивал в историята

И кой е най-старият сегашен музикален фестивал

" Говорихме си за процеса по възобновяване и аз му споделих, че методът, по който той е преодолял личните си проблеми, ми е дал проекта, който избави живота ми. Мисля, че носеше чифт яркочервени слънчеви очила във формата на сърце, когато се срещнахме, само че беше извънредно земен и грациозен ", спомня си Том Кридланд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР