През 2009 г. Ейми Портърфийлд e директор на отдела за

...
През 2009 г. Ейми Портърфийлд e директор на отдела за
Коментари Харесай

Аз съм бивше корпоративно момиче: Историята на Ейми Портърфийлд

През 2009 година Ейми Портърфийлд e шеф на отдела за създаване на ново наличие в фирмите на Антъни Робинс*. Работи на цялостно работно време от 9 до 5, получава отлична заплата, има право на заплатен отпуск, а в неотдавнашен интервал чака и покачване.

Точно тогава младата жена осъзнава, че не желае да прави това повече. Запознава се с хора, които са основали лични онлайн бизнеси и копнее за ежедневната независимост, която й дава този вид работа.

В последна сметка, Ейми напуща позицията си на цялостен ден и стартира да опитва с разнообразни бизнеси, в това число продажба и основаване на онлайн курсове, споделя историята й CNBC.

През 2019 година тя започва Академия за цифрови курсове, в която преподава умения на другите по какъв начин сами да стартират личен бизнес с онлайн курсове. Междувременно, нейният не стопира да се развива. Днес тя е сполучлив създател на книги, специалист по онлайн маркетинг и водеща на известния подкаст Online Marketing Made Easy. През годините Ейми оказва помощ на общо 50 000 курсисти и предизвиква десетки милиони консуматори.

През февруари от щемпел излиза новата й книга " Двуседмично съобщение: Намери храброст да напуснеш работата си, да печелиш повече, да работиш, където искаш и да промениш света ".

Изданието към този момент е бестселър на " Ню Йорк Таймс ", а Ейми се надява, че хората, които ще я прочетат, са " тези, които сега са в кабинета си и се оглеждат в близост, мислейки си:

" Трябва да има нещо по-добро за мен "

Ако и вашето предпочитание е да напуснете работата си на цялостно работно време, само че не сте сигурни, че това е верният ход, ето три аргументи, които Ейми Портърфийлд поучава да обмислите.

Не ви заплащат задоволително. Ако не сте удовлетворени от парите, с които правят оценка труда ви, време е да продължите напред.

Самата Ейми претърпява сходен миг на една от първите си позиции. Случайно вижда от факс информация за заплатата на собствен сътрудник от мъжки пол и схваща, че получава по-малко, въпреки че има по-голям трудов стаж и работи от повече време за компанията. Започва да си търси нова работа и напуща три месеца по-късно.

" Недостатъчното възнаграждение е голям тласък за " Край ". Със сигурност можете да поискате покачване. Но в случай че ви откажат, би трябвало да помислите за проект Б ", поучава Ейми.

Чувствате се незабележими или подценени. Няма метод да поправите отношението на висшестоящите, помислете за тактика за овакантяване.

" Понякога хората се усещат като незабележими на работните си места. Те имат хрумвания, показват ги и никой не им обръща внимание. Това може да е знак, че там, където сте, няма да има опция за напредък. Ако се чувствате недооценени на работното си място и знаете, че концепциите ви не получават вниманието, което заслужават, започнете да си търсите работа, където управлението е отворено да чуе какво имате да кажете, а за какво не и да започнете личен бизнес, " където вашите хрумвания са приоритет номер едно. ", изяснява Ейми.

Не желаете да вършите работата на шефа. Понякога осъзнаването, че е време да напуснете, е обвързвано с това да признаете, че компанията не отговоря на упованията ви за по-нататъшно развиване.

" Един от въпросите,  който постоянно се подценява от чиновниците, е да погледнете шефа си и да си помислите: " Добре, желая ли работата, която има той? " Идеята е да погледнете напред и да разберете дали това е пътят, който ви интересува. Ако отговорите: " Не желая подобен вид работа. Искам да спечелвам повече пари. Искам да се занимавам с нещо по-творческо. Това не ме вълнува ", тъкмо това би трябвало да ви подскаже, че растежът в този бизнес просто не е за вас ", добавя Ейми.

Според нея, би трябвало да си дадете интервал от три, шест, девет месеца или даже година, с цел да обмислите вярната бизнес идея и да сте задоволително готови за огромната смяна, която ви чака в бъдеще.

*Антъни Робинс е бизнесмен, милионер още от 24-годишна възраст и създател на бестселъра „ Неограничена власт “. Той е утвърден водач в образованията по развиване на личността. Основател е на 9 преуспели компании и е основател и ръководител на Robbins Research International – водеща изследователска и маркетингова организация в неговия бизнес.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР