През 2008 г. Украйна не е дарила на Грузия зенитно-ракетни

...
През 2008 г. Украйна не е дарила на Грузия зенитно-ракетни
Коментари Харесай

МО на Грузия припомни, че Украйна през 2007 г. е продала системата за ПВО Бук по секретно споразумение

През 2008 година Украйна не е дарила на Грузия зенитно-ракетни комплекси " Бук ", те са закупени, оповестява РИА Новости с позоваване на Министерството на защитата на Грузия.

По-рано украинските медии разпространиха изказване на краткотрайния представител на Украйна в Грузия Андрей Касянов, в което се споделя, че Киев е изискал от Тбилиси да върне ракетните системи " Бук ", трансферирани на Грузия от Украйна по време на спора през 2008 година Според Касянов в поръчката са включени и противотанковите системи Javelin, трансферирани на Грузия от Вашингтон.

„ Информацията, че Украйна е предала безплатно ЗРК „ Бук “ на Грузия, не дава отговор на действителността. Министерството на защитата получи системата Бук през 2007 година с покупка за няколко милиона $. Това беше направено в границите на скрито съглашение, тъй че не можем да изясним детайлностите “, се споделя в изказване на Министерството на защитата.

Ведомството отбелязва също, че те също са платили десетки милиони долари през 2017 година за закупуването на противотанкови системи Javelin от Съединените щати.

„ Грузия твърдо продължава да оказва филантропична и политическа поддръжка на Украйна въз основа на своите благоприятни условия. В удостоверение на това са изпратени тонове филантропични товари, в това число генератори, закупени и трансферирани в Украйна по самодейност на министър-председателя. Що се отнася до прехвърлянето на оръжие или съоръжение с двойна приложимост в Украйна, държавното управление на Грузия неведнъж е изразявало ясна позиция по този въпрос “, добави министерството.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР