През 2008-а година качеството на живот във Варна беше сравнимо

...
През 2008-а година качеството на живот във Варна беше сравнимо
Коментари Харесай

Виктор Николаев коментира упадъка на Варна: През 2008 градът се сравняваше със София

През 2008-а година качеството на живот във Варна беше сравнимо с това в столицата. Сега Брутният вътрешен продукт на варненци на глава от популацията е три пъти по-ниско спрямо това на софиянци, това съобщи в водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Думите му бяха свързани както с огромната ВиК повреда, по този начин и с поисканата от кмета Портних оставка на основния проектант на града Виктор Бузев.

“С приближаването на локалните избори ще виждаме още отговорни по този метод ”, сподели Николаев. Той акцентира за феновете, че арх. Бузев постоянно е минавал за човек на Портних и е изненадващо, че в този момент е апетитен като провинен за всички проблеми с инфраструктурата на града. Той акцентира, че Варна е изостанала в последните години надалеч и зад Пловдив в развиването си.



Колежката му Мира Иванова пък заяви, че арх. Бузев е отказал да подаде оставка до края на вчерашния ден, както изиска кметът Иван Портних. Обяснението му по нейни думи било, че Варна не е село и не може ей по този начин да остане без основен проектант.

“Единият не схванал за 12-етажната постройка на мястото на баня “Гъбата ”, другият дал позволение на някакво заведение ”, по този начин разяснява Виктор Николаев връзките на Портних и арх. Бузев. Водещият обаче леко се изложи, като загатна и казуса с Дупката в зцентъра на Варна, като сподели, че казусът с нея е от 20 години. Варненци чудесно знаят, че той е много по-стар.



Във включване на Нова телевизия от мястото на огромната повреда, представител на ВиК-Варна разяснява, че на този стадий не се знае каква е повода за скъсването на тръбата, която унищожи цяла улица и наводни бул. Левски. “Голям ремонт имаше там, огромно разкриване ”, напомни Виктор Николаев. В репортажа онлайн също по този начин беше изяснено, че ВиК - Варна ще поеме разноските по огромния ремонт след повредата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР