През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта

...
През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта
Коментари Харесай

Олег Хинков: 4000 човека умряха за един месец от свински грип през 2009 г.

 През 2008-2009 година беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта на 2009 година, в България починаха 4000 индивида за един месец. Това съобщи пред проф. Олег Хинков, реаниматор и някогашен заместник-министър на опазването на здравето.

За голямо страдание, те бяха най-вече младежи - най-много родилки и бременни дами. Сега, Слава Богу, не е по този начин, умират старците. Тогава нямаше изключително състояние, сподели той.

Тогава ние реаниматорите, бяхме в условия, близки до тези, безапелационен е проф. Хинков. По думите му, предлагането да се закупят стремително огромен брой респираторни апарати, ще докара до огромен брой гибел на пациентите. Средството, което ни е належащо, се назовава Отделение за интензивно лекуване - реанимация, безапелационен е проф. Хинков.

Той изясни и главните характерности на всяка една зала за реанимация на тежко заболели.

" Леглото в реанимация би трябвало да е ситуирано на най-малко 25 кв. м. Тук влиза и апаратурата - респираторите, за които се приказва толкоз доста. Но никой не знае какъв брой е точният им брой в България. Знаете ли какъв брой такива има, които стоят завити с чаршафи и не се употребяват, попита риторично професорът. Ако за обикновено действие на страната са нужни към 1200-1400 анестезиолози, които да работят в реанимация, повече от половината от тях хал-хабер си нямат от такова лекуване, те в никакъв случай не са работили в реанимация и за образованието им трябват години ", безапелационен е проф. Хинков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР