През 2007 г. един 19-годишен тенисист на име Новак Джокович

...
През 2007 г. един 19-годишен тенисист на име Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович: Вярвам в себе си, мога да спечеля всеки турнир


През 2007 година един 19-годишен тенисист на име Новак Джокович завоюва третия си ATP трофей на шампионата в Аделаида. Сега сърбинът се завръща в града на един от първите си триумфи, с цел да преследва своята 92-ра купа в Тура.

„ Схемата е доста мощна. Ще вземат участие играчи като Медведев, Рубльов, Оже-Алиасим и Мъри. Освен това съществува възможност още в първи кръг да играя с Кокинакис, който предишния сезон завоюва купата. Това би бил доста забавен конфликт “ – разяснява международният №5 на днешната си конференция.

Схемата фактически е доста мощна за шампионат от този сан, като присъединяване в нея ще вземат четирима играчи от Топ 10 на ранглистата и общо шестима от Топ 15. Освен Джокович, Оже-Алиасим, Медведев и Рубльов, в конкуренцията ще се включат още Холгер Руне и Яник Синер. Сърбинът е наясно, че ще би трябвало да покаже доста положително равнище още в първия мач, с цел да се оправи с сходна конкуренция.

„ Винаги имам вяра в себе си и съм сигурен, че мога да печеля всеки шампионат, в който играя. След всичко, което съм постигнал, мисля, че съм заслужил правото да обмислям по този метод. Нещата обаче се трансформират. В момента се случва промяна на поколенията и надарените млади играчи в Тура стават от ден на ден. Аз и Надал обаче към момента се представяме на равнище и зашитаваме достойнството на нашата генерация “ – сподели още рекордьорът по трофеи от Australian Open.

„ Знам какво би трябвало да направя, с цел да се съпернича сполучливо с тях и да бъда измежду любимците за купата както тук, по този начин и на Australian Open. Множеството триумфи, които съм реализирал в Австралия през годините, ме карат да се усещам убеден, че и в този момент мога да стигна надалеч и да направя нещо огромно “.

Джокович завоюва 9 от своите 21 трофеи от Големия шлем на Australian Open и през 2023 ще бъде насочен към нов триумф на обичания си шампионат. Тази година сърбинът не бе позволен до присъединяване в Мелбърн, което постави завършек на неговата серия от три следващи трофея в конкуренцията.

„ Целта ми е да съм във върхова форма за Australian Open. Ще се стремя да съм във допустимо най-хубава кондиция в Мелбърн, защото тъкмо тогава ще би трябвало да покажа най-хубавото от себе си. На този стадий от кариерата ми всеки един шампионат ми дава опцията да реализира нещо историческо. Това е предизвикателство, само че и голям извор на ентусиазъм и мотивация “.

Сърбинът разкри, че през вчерашния ден е гледал запис от триумфалния за него край против Крис Гучионе през 2007 и е решен да изпита тази страст още веднъж.

„ Аделаида е ужасно място. Местните хора, както и всички австралийци, доста обичат спорта и по-специално тениса. Австралия е доста спортна нация и това ми харесва. Надявам се, че на мачовете ще дойдат доста хора и ще си прекараме добре “ – приключи първенецът на Уимбълдън.

Първият от двата ATP 250 шампионата в Аделаида ще се организира от 1 до 8 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР