През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията

...
През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията
Коментари Харесай

МОН с информация за дисертацията на Пламен Николов

През 2005 година Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „ Кирил и Методий “ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без наложителната осведомителна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната отбрана. Това е категорично маркирано в списък на дисертационни (хабилитационни) писания, подадени от ВАК. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката ( МОН ).

Поради този факт информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили просветителна и научна степен „ лекар ” и/или научната степен „ лекар на науките ”, на предпазените дисертационни писания и на хабилитираните лица в Република България ” (РАС) на НАЦИД, е прекомерно нищожна.

Проверката беше осъществена в отговор на мощния публичен интерес и голям брой запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД, допълват от просветното ведомство.

До 2011 година главните данни за лицата, придобили просветителната и научна степен „ лекар ”, научна степен „ лекар на науките “, както и за лицата, заемащи академична служба, в началото са вписвани в поддържаната от ВАК документи и електронна база данни.

През 2011 година тези данни са мигрирани в „ Електронна база данни за предпазените дисертационни писания и лист на хабилитираните лица в Република България ” на НАЦИД според член 3. от Правилника за използване на закона за развиване на университетския състав в Република България (Изм., Дъждовни води, бр. 19 от 2011 г.). Тогава са мигрирани и данните за Пламен Николаев Николов, които не са променяни от датата на мигриране - 12 юли 2011 година

Съгласно промените на член 3. от Правилника за използване на закона за развиване на университетския състав в Република България (Изм., Дъждовни води, бр. 56 от 6 юли 2018 г.) съществуващата електронната база данни, разказана нагоре, е мигрирана в „ Регистър на лицата, придобили просветителна и научна степен „ лекар ” и/или научната степен „ лекар на науките ”, на предпазените дисертационни писания и на хабилитираните лица в Република България ” (РАС), поддържан от НАЦИД.

Партидата на Пламен Николаев Николов в РАС е мигрирана на 3 октомври 2018 година без никакви промени от първото й прекачване на 12 юли 2011 година

Непълнотата на информацията по отношение на дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на неналичието на попълнена осведомителна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 година

Дисертацията на Пламен Николаев Николов постъпва в НАЦИД. Тя е обработена и заведена във фонда на библиотеката на НАЦИД през септември 2005 година с инвентарен № 135 в инвентарна книга № 3. В Книгата за придвижване на библиотечните фондове е под № 48 от 02.09.2005 година Получила е сигнатура за вместилище 8487. През 2016 година библиотеката на НАЦИД се причислява към електронния азбучник COBISS и след мигриране на библиографското изложение на дисертацията се вписва сигнатурата и инвентарния номер, което може да се види на следния линк: .

Дисертационният труд на Пламен Николаев Николов е разполагаем в библиотеката на НАЦИД. МОН има подготвеност да го разгласява след изразено документално единодушие на създателя, оповестиха от институцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР