През 2004 г. Том Ханкс се прочу с ролята си

...
През 2004 г. Том Ханкс се прочу с ролята си
Коментари Харесай

Истинската звезда от Терминалът почина, след 18 години на летище „Шарл де Гол“ в Париж

През 2004 година Том Ханкс се прочу с ролята си на някогашен български шурей, който се е озовал на американско летище. Филмът беше " Терминалът ", негов режисьор - Стивън Спилбърг, а в актьорския състав влизаха още Катрин Зита Джоунс, Стенли Тучи и Зоуи Салдана.

“Терминалът ” споделя историята на Виктор Наворски, който идва в Ню Йорк от Източна Европа. Докато лети към Америка, в неговата родна страна става боен прелом. Изоставен на интернационалното летище " Джон Кенеди " с недействителен паспорт и без да знае езика, той не може да влезе в Съединени американски щати и би трябвало да живее известно време на летището, до момента в който войната в родината му свърши.

Истинската звезда в тази история е Мерхан Карими Насери. „ Терминалът “ се базира на трагичната история на живота на иранец, живял 18 години на летище „ Шарл де Гол “ в Париж. Сега Насери е мъртъв.

Според известието на френското летище, Насери е умрял след инфаркт на терминал 2F на летището. Полицията и медицинският екип не са могли да го спасят, се споделя още в него.

Твърди се, че Насери е роден през 1945 година Той е живял на Терминал 1 на парижкото летище от 1988 година до 2006 година, защото в началото не е имал документи за престояване. Говори се даже, че е отказал нов паспорт от френските управляващи.

Години наред той спи на алена пластмасова скамейка. Насери се сприятелява с служащи на летището, употребява душовете на личния състав и написа дневник, чете вестници или просто следи минаващите пасажери. Персоналът на „ Шарл де Гол “ му дава прякора „ лорд Алфред “.

През 2006 година Насери беше приет в болница и по-късно живееше в квартира в Париж. Върнал на летището в седмиците преди гибелта си, споделя чиновник на летищните управляващи, представен от френските медии.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР