През 2003 г. изследвател-аматьор се спуска да проучи мината край

...
През 2003 г. изследвател-аматьор се спуска да проучи мината край
Коментари Харесай

Биолози разбулиха страшната тайна на извънземната мумия от Атакама

През 2003 година изследвател-аматьор се спуска да изследва мината край чилийското населено място Ла Нориа в пустинята Атакама. Там той се натъква на кожена торба, в която е прибрано нещо, увито в бял плат. Проучвайки наличието на торбата, той открива дребен мумифициран скелет. Отначало, мумията е показана за извънземно, само че дали е по този начин?

Дълга 5 сантиметра, с 10 двойки ребра (две по-малко от броя на човешките), доста огромни очни орбити и глава със странна конусовидна форма, мистериозното тяло бързо притегля вниманието и спекулациите към произхода ѝ бързо се популяризират.

Медиите бързо популяризират новината за " извънземното " и уфолози, колекционери и учени от целия свят се стичат да изследват находката.

Голям интерес провокира и фактът, че скелетът се оказва част от частна сбирка в Барселона, Испания, на хиляди благи от мястото, където е открит.
 Биолози разбулиха страшната загадка на извънземната мумия от Атакама

По-късно, проучвания разкриват истината зад мистерията, която обгръща Атакама, (името обещано на мумията, намеквайки за мястото, където е била намерена). Оказва се, че това не са остатъци на извънземно.

Проучване, оповестено в научното списание Genome, през май 2018 година открива, че мумифицираният скелет принадлежи на момиче.
 Биолози разбулиха страшната загадка на извънземната мумия от Атакама

Поради характерностите на костите, в началото учените декларират, че момичето е било на възраст сред седем и осем години, само че след по-обстоен разбор излиза наяве, че детето е умряло малко след раждането си. Причината за гибелта най-вероятно е обвързвана с откритите генетични разновидности (64 на брой).
 Биолози разбулиха страшната загадка на извънземната мумия от Атакама

„ Странното нещо, което ни накара да мислим през цялото време, че става дума за пораснало дете беше забележимата костна зрялост. Тялото изглеждаше доста по-зряло, макар дребния си размер. За това обаче се оказаха виновни някои от разновидностите ", изяснява Хари Нолан, професор по микробиология в Станфордския университет в Калифорния.

Нолан прибавя, че момиченцето евентуално е умряло при раждането и че морфологичното му положение не би му разрешило да оцелее. „ То беше толкоз зле завършено, че за него щеше да е невероятно да се храни, изяснява той.

Was a Tiny Mummy in the Atacama an Alien? No, but the Real Story Is Almost as Strange
— art lover (@tweetbrowser81)
Нолан се присъединил в проучването на мумията от Атакама през 2012 година, откакто него другар му се обадил да заяви за хипотетично извънземно тяло.

По това време документалният филм „ Сириус “, който излага хипотезата, че това е извънземно, към момента бил в развой на произвеждане.

It is time for you to know…and this documentary will let you in. Please enjoy “SIRIUS” for FREE and share with your friends and family.

Watch now
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР