През 2002 г. Хавиер Сиера публикува романа Египетската тайна на

...
През 2002 г. Хавиер Сиера публикува романа Египетската тайна на
Коментари Харесай

Пирамидата на безсмъртието търси отговор на загадки

През 2002 година Хавиер Сиера разгласява романа " Египетската загадка на Наполеон ". Въпреки интернационалния ѝ триумф обаче, книгата остава в сянката на останалите му произведения. Затова създателят взема решение да пренапише историята, правейки я по-малко мрачна, отстранява някои от героите и опростява сюжета.

Дава ѝ заглавието " Пирамидата на безсмъртието ", с което насочва вниманието към същинската тематика на книгата – гибелта и безсмъртието. С всичко това той я трансформира в разказ, който моли читателите да възприемат като нов. Очаквайте " Пирамидата на безсмъртието " на 21 ноември с логото на Хермес. 

През лятото на 1799 година, в разгара на своята военна акция по завладяването на Египет и Палестина, Наполеон ненадейно се запътва към Назарет. Не по-малко удивление буди фактът, че прекарва една нощ самичък във Великата пирамида в Гиза. Какво се пробва да открие френският военачалник на тези свещени места? Защо орденът на масоните и мистични ислямски секти наблюдават всяка негова стъпка?

Според небесните знаци, появил се е индивидът, комуто ще бъде поверена тайната формула на безсмъртието, завещана от Изида. Наполеон ли е избраникът на ориста, съдбоносен да научи хилядолетната загадка? Дори да е по този начин, той не е единственият, стремящ се към безконечен живот. Към него се домогват и почитателите на античните секти на Хор и Сет, на Светлината и Мрака. Ще успее ли Наполеон, благодарение на поразително красивата Надия, да доближи заветната цел? Кой ще получи тайната на безсмъртието?

Преди двайсет и шест години Хавиер Сиера взема решение да търси отговорите на огромните загадки в международната история чрез писането. Оттогава насам той е написал 11 книги, издадени в 44 страни. През 2017 година получава влиятелната премия " Планета ", а и до през днешния ден остава единственият испански публицист с книга в топ 10 на няколко бестселърови ранглисти в Съединени американски щати.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР