През 2000 година на Олимпийските игри в Сидни Рулон Гарднър

...
През 2000 година на Олимпийските игри в Сидни Рулон Гарднър
Коментари Харесай

Олимпийски шампион, преборил Руската мечка, се завръща на 51

През 2000 година на Олимпийските игри в Сидни Рулон Гарднър сервира една от най-големите изненади в историята на спорта, откакто завоюва златото в кат. до 130 на класическата битка. Над две десетилетия по-късно, към този момент на 51-годишна възраст, американецът е подготвен да шокира почитателите още веднъж. Той тренира усилено за завръщането си на тепиха, а задачата му е амбициозна - присъединяване в Париж 2024!

" Имам какво още да дам на спорта. Обичам битката. Когато си поставиш такава цел, тя те стимулира да влезеш във форма. Свалих много килограми, храня се здравословно и малко по малко се завръщам на тепиха. Всеки ден ми носи и болки, само че е прелестно да можеш да преборваш младежите. Щуро е, че огромна част от тях са на половината на моите години! ", споделя Гарднър пред TMZ Sports.

Историята му е изумителна и почтена за холивудски филм. През 2000 година той не просто си потегли от Австралия като олимпийски първенец. Гарднър съумя да се наложи над най-доминиращия и всяващ боязън у противниците си герой в историята. Дотогава Александър Карелин, именуван Руската мечка и Александър Велики, бе считан за несломим. Последният беше спечелил три следващи олимпийски трофеи, нямаше проваляне от 1988 година и никой не бе записал даже точка против него от 6 години. Но някакси... Давид повали Голиат.

Сега Гарднър прави опит за нещо също толкоз мъчно - олимпийско присъединяване... на над 50-годишна възраст, освен това в един от най-тежките спортове.

Шампионът, който завоюва и бронзов орден в кат. до 120 кг на Игрите в Атина през 2004 година, е свалил над 70 кг, само че няма желание да стопира дотук.

" Надявам се да покажа, че към момента мога да се измервам с най-силните в света. Знам, че нямам проблеми против елита в Съединени американски щати, обаче огромният въпрос е дали имам сили за олимпийско присъединяване на тези години. "

" Дара Торес продължи с плуването и след 40, само че никой не си е и помислял да се опитва след 50, изключително в военен спорт. Не е елементарно чисто физически. Удрят те в главата, в рамената, в колената. Миналата година още веднъж започнах да се боря на тепиха и тялото като че ли споделяше " Човече, какво правиш? ". Продължава в същия дух, само че това e сходно на карането на колело - скоро ще го чувствам като нещо напълно обикновено. ", продължава Гарднър.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР