През 2000 година на 5 юли е бил един от

...
През 2000 година на 5 юли е бил един от
Коментари Харесай

Предупреждение за възможни градушки във вторник, следва динамична седмица

През 2000 година на 5 юли е бил един от най-горещите дни в нашата история. Чупят се безспорни оптимални температурни върхове - 40,2 градуса е било в София, напомни в “Дарик кафе ” по Дарик радио климатологът Симеон Матев.

В рамките на обичайна Синоптична комисия, той изясни, че в идващите десетина дни ще бъдем надалеч от тези жеги. Ще има и захлаждане - следва малко по-голяма динамичност по отношение на времето в понеделник, 3 юли.

Вторник е най-спокойният ден от седмицата, дружно с неделя. Утре, сряда, ще има лабилизиране на атмосферата. На доста места ще превалява и прегърмява, не са изключени и до 20-40 литра на квадратен метър за половин час, допустимо е да има и градушки, по-скоро в Северозападна България. Това обаче е нещо изцяло обикновено за този интервал на годината, увери климатологът. Юли, с изключение на месец на жегата, е и месец на градушките.



В четвъртък ще бъде повтаряне на срядата, само че няма да са толкоз всеобщи преваляванията в Западна България.

Иначе до четвъртък по Черноморието времето ще бъде прелестно за летуване, с морски бриз и температури до към 32 -35 градуса.

В петък от запад ще се зададе леден атмосферен фронт и в цялата страна ще превали и прегърми. Температурите ще паднат с 5 до 8 градуса. В събота ще е по-прохладно, ще има превалявания в източните страни. В събота и по Черноморието ще има условия за преваляване и прегърмяване. Неделният ден се обрисува да бъде безоблачен.

Какво ще бъде времето до края на юли - гледайте във видеото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР