През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова

...
През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова
Коментари Харесай

Кметът на Ивайловград покани ученици в кабинета си по случай Деня на българската община

През 1998 година, водени от желанието да се сътвори нова традиция в историята на българските общини, която да свързва предишното, сегашното и бъдещето на локалното самоуправление в България, делегатите на Общото заседание на Национално съдружие на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

На тази дата през 1882 година в брой 117 на Държавен вестник е оповестен първият Закон за общините и градското ръководство. В него за първи път се регламентира активността на общинските препоръки, на кметовете и техните помощници, като задачата е да се разпространява активността на локалната власт.
Община Ивайловград предложения учениците от 12 клас при СУ ‘’Христо Ботев’’, да се срещнат от близко какво се случва на работното място на общинските чиновници и да се срещнат с кмета госпожа Диана Овчарова.

Инициативата се споделя „ Млад администратор” и дава опция на зрелостниците, занапред навлизащи в живота да схванат по какъв начин действа общинската администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР