През 1998 г. на паркинг пред ресторант в Гроув Сити,

...
През 1998 г. на паркинг пред ресторант в Гроув Сити,
Коментари Харесай

Убиха ли човека, изобретил двигател на вода?

През 1998 година на паркинг пред ресторант в Гроув Сити, Охайо, умира Станли Алън Мейър. Изобретателят, брат му и двама белгийски вложители честват сполучливия свършек на 20-годишен план за система, която разлага водата на О2 и водород и значително обезсмисля фосилните горива.
Станли Мейър отпива глътка сок от боровинки, хваща се за гърлото, стрелва се към входа на заведението и стартира да повръща неконтролируемо на открито. След него излиза обезпокоеният му близнак Стивън, който пита какво става.

" Отровиха ме! ", изрича Станли и умира. Изобретателят е на едвам 57 година и преди малко е показал пред белгийците пустинното си бъги, което работи на чиста вода. По-късно брат му ще си спомни, че гибелта на изобретателя не е провокирала никаква реакция у чужденците.



Днес Станли Мейър е едно от най-известните имена измежду поддръжниците на теорията, че е допустимо да бъде основан мотор на вода. Голяма част от документалния филм на BBC It Runs on Water с водещ Артър Кларк е отдадена на " водната горивна клетка " на изобретателя.



Според Мейър създаденият от него горивен детайл се нуждае от по-малко количество сила за електролиза, в сравнение с предсказаното или измерваното от обичайна просвета. Предполага се, че механизмът на деяние включва т.нар Браунов газ - гърмяща примес със същия състав като течната вода.



За да работи, такова устройство би трябвало да наруши първия и втория закон на термодинамиката и не би се различавало кардинално от хипотетичния безконечен мотор. Мейър е съден от вложители и през 1996 година съдът в Охайо го афишира за шарлатанин, а против него стартира следствие от щатските министерства на енергетиката и защитата. Умира преди патентът му да бъде приет.

Смъртта на Станли Мейър поражда голям брой клюки, че е бил премахнат от петролното лоби, а държавното управление на Съединени американски щати е забъркано в отравянето му. Аутопсията обаче разкрива, че изобретателят е умрял от мозъчна аневризма.

Макар да е отричана от физиците, теорията за водния мотор въодушевява не един и двама запалянковци. През 2008 година японската компания Genepax показа автомобил с такава силова установка с изказванието, че е снабдена с енергиен генератор, който разделя водната молекула на О2 и водород.



Автомобилът не се нуждае от водороден преобразувател или контейнер под високо налягане, защото си създава горивото самичък. Изобретението е предпазено с патент в Японското патентно ведомство, само че единствено година по-късно Genepax затваря порти. Обяснението е, че са свършили парите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР