През 1998 г. Майкъл Джордан обува чифт от емблематичните си

...
През 1998 г. Майкъл Джордан обува чифт от емблематичните си
Коментари Харесай

Кецове на Джордан от 1998 бяха продадени за рекордните $2,2 млн.

През 1998 година Майкъл Джордан обува чифт от емблематичните си черно-червени Air Jordan 13, с цел да донесе успеха на “Чикаго Булс " по време на мач №2 на плейофите от последния му шампионат в НБА.     Сега, те са най-скъпите маратонки, продавани в миналото на търг, оповестява CNN.    Във вторник маратонките, с които е извоюван въпросният мач, са били продадени за 2,2 млн. $ от Sotheby's в  Ню Йорк. Това е и нов връх, като Air Jordan 13 детронира различен чифт маратонки на Въздушния - Nike Air Ships, продадени за 1,47 млн. $ през 2021 г.    Продажбата идва в границите на самодейността " Годината на Джордан " - отпратка към емблематичния номер 23, с който той игра. През януари Air Jordan си партнира със Sotheby's, с цел да продаде на търг 13 чифта ретро маратонки, основани в памет на The Notorious B.I.G. Всички наддавания надвишават неведнъж първичната оценка от 5000 $, като най-високата достигната цена е 32 000 $.   

Миналата година потник на Джордан от първия мач на финалите през 1998 година стана най-скъпият предмет от групата “носени спортни сувенири ”, продаван на търг, когато доближи 10,1 млн. $ на ликвидация в Sotheby's, напомня още CNN. 
Прощалният мач на Джордан с “Чикаго Булс ” постоянно е именуван " Последният танц " - по заглавието на документалния филм на ESPN и Netflix. Джордан афишира второто си отдръпване седмици преди финалите, което прави серията от шест мача против “Юта Джаз ” в най-гледаната в историята на НБА, съгласно телевизионните рейтинги на Nielsen. (По-късно Джордан се завръща от 2001 до 2003 година, с цел да играе за “Вашингтон Уизардс ”).    " Носените от Майкъл Джордан спортни сувенири от мачове нееднократно са доказвали, че са най-елитните и мечтани предмети на пазара ", разяснява Брам Вахтер, началник на отдел " Улично облекло и модерни колекционерски предмети " в Sotheby's. " Въпреки това предметите от неговия финален сезон са от друга големина, както се вижда от рекордната продажба на потника му. "     Чифтът маратонки, продаден във вторник, е бил носен по време на Мач 2 в Солт Лейк Сити, който " Биковете " печелят с 93:88 след загуба в Мач №1, а Джордан означи 37 точки. Те са последният чифт черно-червени Air Jordan 13, които Джордан в миналото е носил на терена за мач от НБА, се отбелязва в прессъобщение на Sotheby's.   

След мача Джордан подписва и подарява комплекта обувки на момчето, което носи топките в съблекалнята на гостите, изясняват от Sotheby's. 
Рекордната продажба на маратонките Air Jordan 13 се осъществя в границите на ликвидация на спортни сувенири, наречена Victoriam, в която са показани предмети, носени от разнообразни спортисти, измежду които Том Брейди, Коби Брайънт и Роджър Федерер. Няколко други продукта на Джордан също са част от търга, като носен в игра потник на Въздушния от 1998 година и чифт Air Jordan 1 от 1985 година са били оценени надлежно на 508 000 и 127 000 $.    Сред другите оферти в границите на търга са потник на Коби Брайънт от “ЛА Лейкърс ”, продадена за над 406 000 $, и футболна фланелка, носена от починалия Пеле при дебюта му за “Ню Йорк Космос ” през 1975 година, добита от участник за 177 000 $, показва CNN. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР