През 1998-а цяла България пееше Зума има тежката дума –

...
През 1998-а цяла България пееше Зума има тежката дума –
Коментари Харесай

Кали в най-личното си интервю: Скачам на бой само на мъже, гордея се, че ме мислят за ромка

През 1998-а цяла България пееше „ Зума има тежката дума – наш’та система 4-4-2 ”. Днес, тъкмо 20 години по-късно, изпълнителката на парчето продължава да е огромна звезда на фолк небосклона. Кали е измежду най-оборотните откъм участия певици на „ Пайнер ”, а шлагерите й се въртят постоянно по профилираните музикални канали и радиостанции.

Галина Димитрова Иванова, както е същинското й име, е измежду дребното чалга диви с висше обучение. Завършила е логика на психиката и философия в университета, а речниковият й ресурс е богат, по тази причина най-редовно я канят за коментатор в телевизионни излъчвания. Тази есен тя е и измежду анализаторите в директните излъчвания на „ ВИП Брадър ” – най-одумваното риалити. 

Човек на „ Уикенд ” се срещна с Кали и я помоли да показа мнението си за протичащото се в Къщата. Пред репортерския ни микрофон певицата разиска съквартирантите, само че описа и доста за себе си и мъжете в живота си. 

- Кали, удобно ли се чувствате като коментатор във „ ВИП Брадър ”?

- Обичам да виждам това шоу, то е доста добър обществен опит. Ако го наблюдават по-задълбочено, в случай че следят взаимоотношенията сред другите характери в Къщата, доста фенове могат да припознаят себе си и да си създадат изводи по какъв начин биха изглеждали в профил. Могат даже да трансформират държанието си в посока, каквато на тях им харесва. Убедена съм, че огромна част от обществото ни реагира като множеството участници в риалити формата. Но защото няма метод да се погледнем в профил, съдим съквартирантите, а себе си не. За страдание егото при българина е мощно изразено.

- Кулагин не ви ли дразнeше? Не прекалява ли?

- Смятам, че Валентин Кулагин играа много добра игра. Той даде зрелището на феновете, бе деен от самото начало, влезе във всевъзможни комбинации, предизвика разнообразни характери, а може би изпита и себе си - по какъв начин би реагирал към другите характери. Смела поръчка от негова страна. Има доста пъти, в които прекаляваше, само че това е той и почитам неговата екстравагантност.

- Имате ли любимец?

- Доста съм объркана. Шоуто е динамично и бързо се трансформират обстановките в Къщата. В началото, гледайки визитките, бях за Наско. Мислех, че може да завоюва. Той обаче не реагира в Къщата с подигравка и комизъм, каквато бе поръчката му при представянето. Сега не мога да преценява кой ще победи във формата.

- Каже по няколко думи за всеки от участниците.

- Валентин Кулагин е мъчително прям и непосредствен, което е чак обидно, нетърпимо за хората. Петко е със самокритика мъжага, само че в реалност държанието му не демонстрира покритие на мнението му за себе си. Той се коалира, а не играе самостоятелно. Не е силов състезател, което го изважда от самоопределението „ Аз съм мъжага ”. Ваня е религиозна дама, която се пробва всичко да оправи с положително, само че от време на време добротата, поднесена по нейния метод, нервира и даже те кара да бъдеш още по-агресивен. Малко по-сериозна поръчка за темперамент желая да видя в нея. Направи ми доста неприятно усещане във визитката си с изявлението за Ева. Това, че си разреши да съобщи обществено за колежка неща, които обществото не знае, не се асоциира с доброта. Ева Найденова беше прелестна, само че страхът да не обиди и нарани някого й навреди. Трябваше просто да застане зад думите, които сподели за Мира Добрева. Ричард ми се коства като че ли непораснал за възрастта си. Големите му фантазии желаят повече от детско отношение към нещата. Розмари беше една от моите фаворитки, поради положителното си възприятие за комизъм. Връзките, построени в Къщата с участниците, обаче приказват за една незряла жена на повече от 30 години. Лора Караджова е много обрана, премерена и скрита. 

- Сигурно това е тактиката й...

- На процедура оцеля дотук точно поради своята потайност и това, че не се бърка, където не й е работата. Определено не е липса на темперамент, по-скоро е тактика. Стефан го одобрявам доста, непосредствен и прям зрял мъж е. Той ми е измежду любимците, огромен почитател съм му. Наско е сладурче. Изпусна си нервите, което може да го отчетем като дефицит на зрялост. Той е въпреки всичко прекомерно млад. Мира не ми харесва. Много лицемерно стои на екран, не ми е същинска. Прекалено трагичен облик. Не е това, което желая да следя. Божана е безусловно хипи, харесва ми. Смела и безотговорна. Папи Ханс е хлъзгав, по-скоро ми е двуличник. Той търси да се подиграва и да си прави купона на гърба на другите. Артистът би трябвало да основава шоуто по различен метод.

- Как би трябвало да се действа с подобен като Кулагин?

- Хубаво е да му противодействаш, да намериш метод по какъв начин да стигнеш до това зрънце вътре в душата му, което да го обърне него самия. Дотук в Къщата нито един от участниците не съумя да направи това. През 2014 година, когато и аз участвах във „ ВИП Брадър ”, Влади Въргала се оправи с Людмила Захажаева.

- Какви са уговорките ви понастоящем?

- В момента си почивам. Прибрах се от Гърция, където бях с екипа си да снима нова фотосесия. Чакам в този момент децата да се съберат у дома, да хапнем и да прекараме една естествена фамилна вечер. Имам участия регулярно. Слава Богу, веселя се на интерес от младата аудитория. Работя върху нови неща, само че като цяло съм се отказала да изригвам продукция единствено тъй като би трябвало да се изкарват нови песни. Променила съм тактиката си - ще изваждам парче едвам тогава, когато усещам, че съм намерила точното. 

- От 2010 година сте в „ Пайнер ”. Имала ли сте сложен миг?

- Трудните моменти в никакъв случай не свършват. Компанията ни основава вътрешна конкуренция, която ни кара да се борим и да успеем, да вървим напред. Чувствам се сигурна, тъй като каквото и да се случи, стоят компактно зад тила ми. Ако усетя някаква по-сериозна компликация, са подготвени да поемат удара, с цел да мога аз да се усещам удобно като реализатор и да сътворявам качествена продукция.

- Отношението ви към по-освободеното държание на певиците?

- На участия сядам на земята, лежа, коленича. Постъпвам по този начин за шоу. Винаги съм избирала някакви по-различни постановки на сцената, от това да пея права. Правя го, с цел да развличам публиката, а не тъй като съм пияна. На участията на сътрудници не вървя и не знам по какъв начин се изявяват те. Единствената ми рецензия е, че доста малко пеят онлайн. А това дали някои са разголени… Явно имат хубави тела и желаят да ги покажат, а може и хората това да желаят да видят. Проблем ми е на сцената да съм разсъблечена, да съм на токчета, със мощен грим, даже с екстеншъни. Това е типичната поп фолк визия, пазарът я желае, само че аз неведнъж съм излизала в гръндж вид - по този начин ми е по-удобно да пея. Засега резервирам провокацията и еротиката единствено за фотоси.

- Мнението ви за новите феномени в музиката - като Сузанита да вземем за пример?

- Не е позитивно. Ужасно одобрявам татко й Орхан Мурад като реализатор и човек, само че Сузанита не ми подхожда. Тя не може да пее, или най-малко не и по този начин, както желая аз да чуя един реализатор от сцената. Смятам, че това, което вършат хората с достъп до аудитория е неприемливо - да подтикват девойки да прибягват до хирургически интервенции в ранна възраст. Младостта си е красива. 

- Вие бихте ли направила корекции по себе си?

- На този стадий никакви. Имам една, за която не считам да приказвам. При раждала три деца жена е напълно обикновено да съм с някаква промяна. Общо взето положителната си форма реализирам с доста спорт и диети. Ходя на бокс. 

- Козметични трикове употребявате ли?

- Слагам си какаово масло на лицето, от години пия колаген, не си лягам с грим… Боцкам си ботокс на челото, тъй като съм доста прочувствена и говорейки, ми се сбръчква челото и наподобявам зле.

- Пиете ли, пушите ли? Какви са пороците ви?

- Пуша и пия в умерени количества и при мотив. Големият ми недостатък е, че съм извънредно доверчива и съм склонна да прощавам и непростими неща.

- Наскоро сте правила ремонт. Беше тиражирано, че сте закъсала за пари и по тази причина се е наложило сама да боядисате жилището си…

- Сама взех решение да направя ремонта си, тъй като е занимателно. Гледах също по този начин да спестя едни 2000 лв.. Издържам се сама и виждам три деца, заплащам си заемите без помощ от някого, тъй че ми се постанова и да спестявам. Хората си мислят, че щом си фолк певица, изкарваш купища пари, само че въобще не е по този начин. Единия апартамент го изплатих към този момент. За другия ми остават 6 години. Колата, която карам, ми е подарък от Влади - бащата на третото ми дете.

- Завършихте логика на психиката и философия. Смятате ли да практикувате?

- Образованието ми оказва помощ да сътворявам положително усещане в хората, с които поддържам връзка. Имам относително богат речник. За страдание сега не мога да приложа знанията си по този начин, че да изкарвам пари от тях. Плащали са ми за  интелектуален труд, като пишех публикации една година. Ако в миналото спра да съм певица, което се надявам да не се случи, ще стана учителка по философия.

- Има ли мъж до вас сега?

- Има, колкото желаете (смее се)... Живеем разграничени с Влади от известно време.

- Трети човек ли се е появил сред вас и него?

- Не, популярност Богу, не. Поне за себе си мога да го подсигурявам.

- По какъв брой време не престават връзките ви? Вие ли си тръгвате първа?

- Първата ми връзка продължи 5 години, втората - 6, третата - и тя там някъде. От първата си потеглих, тъй като взех решение, че по този начин е редно. От втората отново си потеглих аз, тъй като изневерих. С бащата на третото ми дете просто се случи по този начин, че не живеем към този момент дружно. Не знам, какво стана…

- Помагат ли ви финансово бащите на тримата ви синове?

- Месечна прехрана не получавам от никой от бащите на децата ми. Няма случай когато таткото на огромният ми наследник Георги да е бил потърсен и да не ми е оказал помощ, в това число и с крупна сума. Не съм имала проблем да разгадавам на него. Искала съм му пари назаем, давал ми е и не е желал да му ги връщам. С бащите на децата ми нямаме финансови недоразумения между тях. Те знаят, че сама се оправям с всичко и в случай че потърся парична помощ от тях, то е тъй като е необходимо. Същото важи и за таткото на втория ми наследник Марк. Той заплаща учебното заведение и постоянно когато върви в чужбина, се обажда и пита, от какви неща има потребност детето, с цел да му ги купи. Скъпите дарове за празници Марк ги получава главно от татко си. Аз се грижа за ежедневните потребности на наследниците ми. Големият стана на 18 и баща му обезпечи кола. Най-малкият ми наследник Александър татко му го взима непрестанно, с майка му се грижат доста.

- Иска ли ви се да осиновите дете?

- Да, несъмнено. Когато си изплатя заема и видя, че не преставам да съм финансово самостоятелна и постоянна, ще го направя. Стига страната да не ми сътвори спънки от позиция на това, че нямам мъж до себе си, а съм сама майка. В моя дом постоянно има място за още един човек. Големият ми наследник Георги стана на 18 години и съм уверена, че когато приключи учебно заведение, ще поеме живота си в свои ръце и няма да чака майка му да го обгрижва.

- Преди време в инстаграм бе оповестена ваша фотография с текст под нея „ Познавате ли я тази циганка? ”. Как ще коментирате?

- Не знаех за това (смее се). Не мога да се подразня. Винаги съм желала да припиша част от произхода си на ромите, които доста обичам. Те са темпераментни, кръвта им е гореща. Харесвам това, което Бог им е дал, имат безукорен гений за музика. Онова, което сигурно мога да настоявам, е, че имам сръбска кръв и че целият ми живот е минал измежду роми. Пея от 15-годишна и ромите са били мое второ семейство. Познавам техните обичаи, нрави и традиции, темперамент, емоции… Нямам нищо срещу да ме назовават циганка, въобще не ме наскърбява. За мен хората постоянно са се делели единствено на положителни и неприятни. Казвайки това, не се пробвам да печеля циганската публика. 

- Говорите ли цигански?

- Не приказвам и не разбирам, никой от фамилията ми не е ром. Ще се гордея обаче в случай че ме имат за ромка. Много от ромите ми викат: „ Ти си наша! ”. И постоянно им давам отговор: „ Да, ваша съм! ”. Смятам, че единственият път за интеграция на ромите е да ги разбираш и да влезеш в обувките им.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР