През 1995 г. журналистът на Би Би Си Мартин Башир

...
През 1995 г. журналистът на Би Би Си Мартин Башир
Коментари Харесай

Би Би Си дава голямо обезщетение на бавачката на Уилям и Хари заради измама на неин журналист

През 1995 година журналистът на Би Би Си Мартин Башир си обезпечава изявление с Даяна, като й демонстрира подправени банкови документи за осъществен аборт на бавачката на нейните деца Уилям и Хари.

Чрез тази машинация Мартин Башир внушава на Даяна, че принц Чарлз има връзка с бавачката и тя склонява да даде огромно изявление за предаването „ Панорама “.

В именитото изявление Даяна прави признанието, че в брака й с принц Чарлз е „ малко пренаселено “ и в действителност са били „ трима “ – визирайки дългогодишната другарка на принца Камила Паркър Боулс. Даяна и Чарлз са разграничени от 1992 година, само че точно изявлението пред Би Би Си принуждава кралица Елизабет да изиска от двойката формален бракоразвод. През 1996 година той става факт.

Тиги Лег-Бурк с приц Чарлз и Хари през август 1993 година Снимка: Getty Images

Наскоро стана ясно, че Мартин Башир няма да бъде измамен под отговорност, защото полицията не вижда в дейностите му закононарушение.

Според английския вестник „ Телеграф “ обаче Би Би Си ще заплати на бавачката Тиги Лег-Бурк обезщетение от най-малко 137 000 $.

Източникът на „ Телеграф “ е представен да споделя „ Тиги Лег-Бурк бе в центъра на операцията, осъществена от Мартин Башир, и е добре, че медийната корпорация прави оценка нанесените й вреди “. Според изданието компенсацията ще бъде изплатено скоро.

Тиги напусна работата си в Бъкингам през 1999 година, откакто се омъжи. В момента тя живее в Уелс и към момента не е коментирала новината.

Принц Хари с някогашната си бавачка през април 2006 година Снимка: Getty Images

През месец май Би Би Си разгласи резултатите от своето вътрешно следствие. Докладът, направен от някогашния член на Върховния съд лорд Джон Дайсън, потвърди, че 58-годишният Башир е употребявал преди време две подправени банкови извлечения, с цел да манипулира Даяна и да си обезпечи изявление с нея.

Повече по тематиката можете да научите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР