През 1994 година Жу Линг е на 21 години. Учи

...
През 1994 година Жу Линг е на 21 години. Учи
Коментари Харесай

Жена почина десетилетия след отравяне с талий

През 1994 година Жу Линг е на 21 години. Учи химия в университет в Пекин, когато бива отровена със мощно токсичния талий. Умира обаче чак тази година.

Отровата я оставя парализирана, съвсем сляпа и с мозъчно увреждане. Всичко това постанова нейните родители да поставят 24-часови грижи за нея. През 2023 година на 50-годишна възраст Жу Линг умира.

През 1994 година Линг стартира да страда от мощни стомашни болки и косопад. Изпада в кома след месеци. По-късно лекарите откриват, че е погълнала талий. Силно токсичното вещество се разтваря във вода и е без аромат и усет. Проведено е следствие против нейна състудентка и съквартирантка Сун Уей, само че никой не е упрекнат за отравянето, написа bTV. 

Според информацията Сун Уей е имала достъп до веществото. Семейството на жертвата твърди, че вероятният претекст е злоба поради хубостта, музикалните и университетските достижения на Жу Линг. Сун Уей отхвърля да е изпитвала неприязън. Според нея и други студенти са имали достъп до токсичните субстанции.

През 2013 година прокуратурата в Пекин изясни, че е минал дълъг интервал от време, а доказателствата са прекомерно малко, с цел да може да бъде извършено ново следствие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР