През 1992 г. кралица Елизабет Втора празнува 40 години от

...
През 1992 г. кралица Елизабет Втора празнува 40 години от
Коментари Харесай

Още по-ужасната година на кралица Елизабет Втора

През 1992 година кралица Елизабет Втора чества 40 години от изкачването си на трона. А в речта си по този мотив тя назовава 1992 година своята " ужасна година " - тогава се разпадат браковете на три от четирите ѝ деца, също така пожар унищожава огромна част от замъка " Уиндзор ".

2019 година обаче се оказа не по-малко сложна за кралицата, която сега е най-възрастният ръководещ монарх на света. В рамките на 12 месеца брачният партньор ѝ принц Филип бе забъркан в автомобилна злополука, внуците ѝ – принцовете Уилям и Хари – признаха обществено за влошените си връзки, а принц Андрю се отдръпна от публичните си отговорности след зле премислено изявление за връзките си с финансиста педофил Джефри Епстийн.

" Очевидно е, че тя няма да употребява същата фраза, само че тази година беше даже по-лоша ", разяснява пред " Ройтерс " биографката ѝ Пени Джунър.

Какво стана

През януари 98-годишният принц Филип се блъсна с лендроувъра си в друго транспортно средство, в което имаше две дами и бебе. Той бе заставен да се откаже от шофьорската си брошура, откакто полицията го хвана, че кара без колан.

Принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган станаха обект на все по-враждебно отношение от медиите и публиката, а по-късно заведоха каузи против два таблоида. Те бяха подложени на рецензии поради обществените си мнения по какъв начин природата би трябвало да се опазва, а два дни по-късно бяха уловени да пътуват с частни самолети.

След обиколката си в Африка двамата дадоха телевизионни изявленията, в които Меган се оплака от компликациите да е брачна половинка и майка и че никой не я е питал по какъв начин е. Хари пък удостовери слуховете за различия с брат си Уилям.

Но най-зле на имиджа на кралското семейство се отрази изявлението на принц Андрю. В желанието си да изясни другарството си с Епстийн той приказва пред Би Би Си 40 минути,в които не изрази никакво състрадание към жертвите на финансиста, а на въпрос съжалява ли за околните си връзки с него, отвърна, че не, тъй като е извлякъл доста изгоди и е научил доста.

Оцеляване

" 2019 година не бе изключително добра година за институцията, само че кралицата наподобява сносно ", разяснява пред " Ройтерс " прессекретарят на Елизабет от 1988 година до 2000 година, Дики Арбитър. " Монархията еволюира от 1000 години. Срещу нея е имало всевъзможни условия, само че е оживяла. Оцеля след 1992 година, оцеля след абдикацията на крал Едуард Осми през 1936 година, оцеля и след 2019 година "

Възможно е кралското семейство да стане даже по-силно – в случай че тазгодишните проблеми доведат до ограничението на броя на дейните му членове. Това е остаряла цел на принц Чарлс. Със сигурност обаче на коледната софра в Сандрингам ще има тематики за оживени диалози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР