През 1992 г. бившият световен шампион по бокс в тежка

...
През 1992 г. бившият световен шампион по бокс в тежка
Коментари Харесай

На този ден: Тайсън получи 6 години затвор за изнасилване

През 1992 година някогашният международен първенец по бокс в тежка категория Майк Тайсън получи шестгодишна присъда поради обезчестяване на малолетна. Това стана причина по-късно да получи възбрана за посещаване на Англия, където звездата в бокса трябваше да показа автобиографията си " Неоспорима истина ". Оказа се, че на Острова има закон, съгласно който лица с присъди от повече от 4 година нямат право да посещават страната. Затова събитието бе преместено в Париж.

Американският боксьор е роден на 30 юни 1966 г. в Бруклин Ню Йорк. В класацията на 100-те най-големи майстори на ръкавиците на всички времена той заема 16-то място.

В своята книга „ Неоспоримата истина “ Майк Тайсън споделя, че като дете бил един махленски малчуган, който се опитвал със своите чернокожи другари да извърши някоя кражба, обир, с цел да може да изкара някой $, а най-често по-късно ги изпивали. На 12 година Майк има 38 арестувания и го пращат в дом за проблематични деца. Там той се възпламенява по бокса. Вдъхновение в началната му боксова кариера бил Мохамед Али - най-великият за всички времена. Али посещавал учебното заведение за проблематични деца, а когато бил вътре, всички му се възхищавали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР