През 1983- та язовир пак прелял, в домовете на хората

...
През 1983- та язовир пак прелял, в домовете на хората
Коментари Харесай

Жители на Равнец: Виновни са язовирите

През 1983- та язовир отново препълнен, в домовете на хората имало шарани

„Безстопанствеността на язовирите. Това е причина за наводненията, които ни сполетяха.“
В това са уверени поданици на потърпевшите села. В село Равнец описаха, че си спомнят по какъв начин през 1983- та язовирът на прилежащото Трояново отново препълнен, скъсала се стена и хората колкото да се избавили да не се удавят.

„Бях в трети клас. Тъкмо си бях поставила облеклата за учебно заведение, дружно с пионерската връзка, когато баба се развика и ме измъкнаха от стаята. Качихме се на втория етаж и се спасихме. Тогава из къщите даже имаше шарани. Собственици на частни язовири идваха след това и ни караха да ги плащаме“, описа очевидец на събитията тогава.
 До църквата е изровено До църквата е изровено
„И доста дъжд се изля, само че и язовирите би трябвало да се гледат. Сега при всеки дъжд ще изпадаме в паника“, разясняват локални хора.

По думите на регионалния шеф Вълчо Чолаков, прокуратурата ще проверява и стопанисването на язовирите, с цел да се посочи повода, довела до водния пъкъл, в който починаха трима души и един изчезна.

Разчистването и поправянето на вредите в потърпевшите общини продължава. Треди следващ ден акцията по издирването на 65 годишната Стоянка от село Черни връх остана без диря до обед в петък.
 Тук е била къщата на Стоянка Тук е била къщата на Стоянка
Спасителите към този момент допускат, че дамата може да е някъде в огломното количество кал, насъбрана от стихията.

Както „Труд“ към този момент писа, в Черни връх няколко къщи, в това число на търсената Стоянка, безусловно са изчезнали. Съпругът и Димитър, който като по знамение се избави, въпреки и прикрепен на легло от получен преди този момент инсулт, е в болница „Бургасмед“. В тежко положение е, лекарите се борят за живота му. Той е прокиснал повече от три часа в студената вода, бил е признат в здравното заведение със слаб пулс и в кома.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР