През 1980 г. на научна конференция в столицата на Русия,

...
През 1980 г. на научна конференция в столицата на Русия,
Коментари Харесай

Норвежки социолог и математик със зловещо пророчество за Америка

През 1980 година на научна конференция в столицата на Русия, Норвежкият социолог и математик Йохан Галтунг провокира гнева на руските управляващи с изказване: " След 10 години Берлинската стена ще бъде разрушена, а Съюз на съветските социалистически републики ще престане да съществува ". Прогнозите на социолога и визионер са толкоз удивителни, че е невероятно да ги пренебрегнем.

 Зловещо знамение за Америка - 2

Йохан Галтунг е математик и социолог от Норвегия, който е измежду основателите на актуалните проучвания на мира. Сред прогнозите, които прави са: рухването на Берлинската стена, разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 г.; разрушение на кулите близнаци в Съединени американски щати и събитията на площад Тянанмън през 1989 година

Именно тези негови " предсказания " са причина американците да не харесват прекалено много Галтунг.

90-годишният Йохан Галтунг посвещава съвсем целия си живот на науката. Славата му обаче е обвързвана с прогнози, написа вестник " Труд ".

През 1980 година на научна конференция в столицата на Русия Йохан провокира гнева на руските управляващи с изказване: след 10 години Берлинската стена ще бъде разрушена, а Съюз на съветските социалистически републики ще престане да съществува.

Никой не взема на съществено думите на Галтунг, само че както виждаме, те се сбъдват. След прогнозата за Съюз на съветските социалистически републики, Галтунг става доста известен в Америка, даже получава статут на " Нострадамус №. 2 ".

Но през днешния ден американците не са толкоз удовлетворени от пророчествата на " втория Нострадамус ".

Оказва се, че съгласно него и Америка я чака същото – световната рецесия с последвалия разпад на страната. Според него в близко бъдеще Съединени американски щати ги чакат кървава революция. След нея Съединени американски щати в никакъв случай няма да бъдат същите - страната ще се разпадне.

На територията, която в този момент щатите окупират, ще се появят няколко други щата.

Причината за огромния срив Галтунг вижда в несъгласията сред финансовия и действителния пазар на страната. Нагорещяват се и дезинтеграцията и вътрешнокултурните проблеми, които избухват в последно време.

В самото начало на този век Галтунг предвижда, че в границите на пет години (2020-2025) Съединените щати като страна ще престанат да съществуват.

Когато Тръмп става президент, Галтунг прибавя, че Доналд единствено ще форсира процеса на раздробяване.

Съдейки по актуалните събития, прогнозата на Йохан може да стане действителност.

Снимка: pixabay
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР