През 1977 година във Франция е създадено специално звено към

...
През 1977 година във Франция е създадено специално звено към
Коментари Харесай

Френски учен видял НЛО през `80-те

През 1977 година във Франция е основано особено звено към Френския народен център за галактически проучвания (Centre national d`études spatiales - CNES), което да се занимава с проучването и НЛО и следствието на такива случаи във Франция.

Официалното име на звеното е Изследователска група за неидентифицирани аерокосмически явления, в резюме GEPAN (Groupe d`Étude des Phénomènes Aérospatiaux Non-identifiés). То подписва протоколи за съдействие с галактическата организация, националната жандармерия, френските военновъздушни сили, гражданската авиация и националната метеорологична организация. GEPAN има и правото да употребява техническия запас на френската галактическа организация за следствие на случаи на НЛО.

Един от най-интересните случаи от първите години на съществуването на изследователската група е от 1982 година в Югозападна Франция, в региона на град Нанси, оповестява „ Дарик ".

Случаят е забавен заради две съществени аргументи - първо, свидетелството идва от благонадежден източник - академик микробиолог. Второ, при случая са документирани резултати върху вегетацията на растенията в зоната на контакта.

Инцидентът се случва на 21 октомври, малко след 12.30 часа. 30-годишният микробиолог работел в градината на къщата си, когато бил сюрпризиран от объл обект, който се спуснал от югоизточната част на безоблачното небе и в продължение на близо 20 минути останал да кръжи на към метър височина над двора. Овалния обект бил дребен, с диаметър към 1.5 метра и височина към 80 см. Долната му част изглеждала като полирана железна повърхнина със сиво-син цвят. Горната част имала тъмно-зелен нюанс. Не се виждали никакви нитове или други индикации, че се състои от обособени детайли.

Обектът не издавал никакъв тон, не излъчвал топлота или мраз, нямало забележима бликам. След първичното стъписване, микробиологът се опитал да направи фотоси, само че фотоапаратът засякъл.

Микробиологът съумял да прегледа обекта много от близко, от разстояние половин метър. След 20 минути обектът като че ли бил засмукан назад в небето. При излитането му тревата под него се изправила със стръковете нагоре, като че ли била наелектризирана коса. По-късно забелязал и промени в растенията, над които кръжал обекта. Семената на растенията, като че ли били опечени. Корените им били незасегнати.
От GEPAN се свързали с авиодиспечерите и метеоролозите, с цел да схванат дали са следени някакви аномалии в деня на случая, само че всичко било обикновено.

Разследването открило, че свидетелските показания дават отговор на истината, само че както нормално, не могли да дадат никакво научно пояснение за неидентифицирания обект.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР