През 1976 г. Стийв Уозниак и Стийв Джобс разработват в

...
През 1976 г. Стийв Уозниак и Стийв Джобс разработват в
Коментари Харесай

Стана ясно кой е надписал първите Apple-1 компютри

През 1976 година Стийв Уозниак и Стийв Джобс създават в гаража първия Apple Computer. Уозниак продава собствен безценен калкулатор, Джобс - своя микробус, и същата година те показват първообраз в Клуба за самоделни компютри в Пало Алто, Калифорния.

Произвежда се единствено година, основани са към 200 бройки, само че единствено 62 са оживели до през днешния ден. През 1977 година излиза Apple 2, който е надалеч по-успешен.

Първият Apple се продава без кутия - единствено като дънна платка. Много хора си поръчват в допълнение дървени кутии. Но към 80 от първите имат сериен номер на дънната платка - от вида 01-00##.

Джобс и Уозниак години наред отричаха да са слагали серийни номера. Всички други, работили и сглобявали дъната, са отричали, че това е тяхно дело.

Apple запалянковци обаче от година събират фотоси на серийните номера в Apple-1 Registry и неотдавна са дали сбирката на компания, която се занимава с различаване на ръкописно писмо. Сега експертите им са стигнали до извода - серийните номера са написани от починалия Стийв Джобс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР