През 1976 г. легендарната група ABBA представя за първи път

...
През 1976 г. легендарната група ABBA представя за първи път
Коментари Харесай

Хит на ABBA е Най-добрата поп песен за всички времена

През 1976 година именитата група ABBA показва за първи път песента " Dancing Queen " . Още с премиерата си, парчето се трансформира в безспорен шлагер, преобръщайки визията за денс музика. Избраната за поп ария Номер 1 освен в Швеция и Англия, само че и в доста други страни като Мексико, Нова Зеландия, Белгия, Южна Африка, Съединени американски щати, ще прозвучи онлайн и у нас на " Шоуто на ABBA " на 29 септември в София - Зала 1 на НДК и на 27 септември в Античен спектакъл Пловдив.
От пънк почитатели до кралски особи – всеки, който чуе " Танцуващата кралица ", незабавно се зарежда с невероятната наслада и въодушевление, събрани в тези 3 минути и 49 секунди. И за никой не е мистерия за какво точно този емблематичен шлагер на групата е определян като " Най-добрата поп ария за всички времена ". Музикалните критици я разказват като: " Привлекателна и еуфорична, с съвършен декор за осъществяване, което припомня за безгрижното самодоволство на младостта ", а самата солистка на групата Фрида Лингстад споделя: " Всеки път се усещам извънредно щастлива, когато пея тази ария. Тя е безусловно най-хубавата, правена от АВВА ".
И до ден сегашен " Dancing Queen " се радва на голям интерес освен от страна на многочислените им почитатели, а и от международни DJ-и и групи. Сега и феновете на емблематичната четворка у нас ще могат да се допрян до всички шлагери на шведската група в двучасов лайв " Шоуто на ABBA ", отдаден на 45-годишната музикална история на ABBA . Песните в спектакъла, който идва за първи път в България, се извършват от група " Waterloo " и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния талант Матю Фрийман. В шоуто взе участие и именитият саксофонист на ABBA - Улф Андерсон.

Шоуто на ABBA в България:
София - 29 септември, зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 40 до 80 лева, Оркестрина – 100 лева VIP пакети за събитието можете да закупите от bileti365.com.
Пловдив - 27 септември, Античен спектакъл Пловдив. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim и Билетна каса Пловдив. Цена на билетите: от 50 до 80 лева

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР