През 1974 актрисата Пилар Бардем завежда петгодишния си син на

...
През 1974 актрисата Пилар Бардем завежда петгодишния си син на
Коментари Харесай

Вярвам само в отдадеността. Звездата на испанското кино Хавиер Бардем

През 1974 актрисата Пилар Бардем завежда петгодишния си наследник на снимачната площадка на сериала, в който тя самата взе участие. Там момчето би трябвало да изиграе сцена от 15 век, в която няколко мускетари си играят с него, а то се смее. Те обаче носят оръжия и то заплаква от боязън.

"Няма проблем, той е трагичен артист. Ще го приема ", споделя на смешка режисьорът Фернандо Фернан Гомес. Така стартира кариерата на към този момент 52-годишния Хавиер Бардем - един от най-успешните и обичани артисти в историята освен на испанското кино, само че и в Холивуд.

В събота той получи премията "Гоя " за най-хубав артист за ролята си в испанския филм "Добрият началник ". Броени дни по-рано стана ясно, че е и един от номинираните за Оскар за основна мъжка роля в "Да бъдеш Рикардо ", където си партнира с Никол Кидман.

Това не е първото сходно самопризнание за него. През 2000-та получава първата номинация на испанец за Оскар за поддържаща мъжка роля в "Преди да падне нощта ". Това е и първото му присъединяване в американска продукция, като сега, в който се заема с ролята, той даже не знае британски.

Близо осем години по-късно към този момент е награден. Поводът е ролята му в паметната продукция на братята Коен "Няма място за старите кучета ". Бардем играе Антон Чигър, психопатичен наемен палач, пратен от мафиотите да откри куфарче с пари, което основният воин Люилън Мос е откраднал. Чигър се трансформира в емблематичен воин със своето самообладание и особената си прическа.

Самият артист обаче не мери триумфа си в награди. Всъщност самият триумф не е съществена цел в живота му и той изяснява това с произхода си. "Майка ми е актриса, дядо ми и баба ми бяха. Родителите им също са били, и то във време, в което актьорите не са могли да бъдат погребвани в свещената земя ", споделя Бардем пред и продължава листата с артисти във семейството си. Въпреки че е наследствено, фамилията на Бардем не забогатява от актьорство.

Също по този начин Бардем се ражда, когато Франко към момента е жив. Това в допълнение усложнява живота на роднините му, множеството от които се опълчват на тоталитарния режим в страната. Някои от тях даже се оказват краткотрайно в пандиза.

"Откакто съм роден, съм виждал всичко, което човек може да си показа в живота на един артист. Така че нямам доверие на това. Не имам вяра в триумфа. Не имам вяра в неуспеха. Вярвам единствено в отдадеността ", споделя той.

Като че ли с цел да съблюдава традицията, Бардем се дами за актриса. Те се срещат на фотосите на кино лентата "Шунка, шунка " на Педро Алмодовар през 1992. Няколко години по-късно се събират, а когато и двамата стават разпознаваеми артисти, постоянно играят дружно и в други продукции.

Става дума за Пенелопе Крус, която също получи поредна номинация за Оскар във вторник. Днес Бардем и Крус имат две деца и живеят в Мадрид. Сред заглавията, в които вземат участие дружно, са "Вики, Кристина, Барселона " на Уди Алън, както и "Да обичаш Пабло " - филм на Фернандо Араноа за фамозния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР