През 1973 г. Сачин Литърфедър излиза на сцената на Оскарите

...
През 1973 г. Сачин Литърфедър излиза на сцената на Оскарите
Коментари Харесай

Извинението на Оскарите 50 години по-късно

През 1973 година Сачин Литърфедър излиза на сцената на Оскарите от името на Марлон Брандо, с цел да отхвърли премията му за най-хубав артист, която му е присъдена за осъществяването му в " Кръстникът ". По време на речта си индианската актриса изрича свето персонално, както и това на артиста, отвращение от неприятното отношение на кино промишлеността към индианците.
 Наградите Оскар, Сачин Литълфедър и извинението след протестната ѝ тирада против отношението на филмовата промишленост към индианците
Едно опрощение 50 години по-късно

За какво и на кого се извиниха Оскарите

Тогава митингът ѝ провокира смесени реакции - до момента в който едни са съгласни с него, то други се противят. В публиката се чуват освирквания, хора са изведени зад кулисите, с цел да дават пояснения за случилото се. Самата Литърфедър пък споделя, че по-късно е била бойкотирана от ФБР, които са обикаляли из Холивуд, с цел да убеждават продуценти да не ѝ дават повече функции, написа People.

В едно от първите си изявленията след случката на Оскарите Марлон Брандо пък признава, че е бил тъжен от отрицателната социална реакция, въпреки че не е бил сюрпризиран от нея.

Сега, 50 години по-късно, премиите Оскар се усетиха, че най-малко едно опрощение към Сачин Литърфедър би било най-малкото почтено. Въпреки че то, несъмнено, не би могло да върне времето обратно и да компенсира за прочувствените контузии и разрушената кариера на актрисата. Своето опрощение към нея те направиха през юни. Тогава никой не го и очакваше, Литърфедър също, както и си признава тя по-късно.

Но времето очевидно в действителност лекува, тъй като индианската актриса е приела извинението на Академията. В събота, на 17 септември, тя е била почетена по време на събитието " Вечер със Сачин Литълфедър ", в което е имала опцията публично да одобри извинението с думите:

" Тук съм, с цел да приема това опрощение. Не единствено за себе си, само че и като самопризнание, знаейки, че то не е единствено за мен, само че и за всички наши народи, които също имат потребност да чуят и заслужават това опрощение довечера. "
 Крис Рок, Уил Смит, извинението на артиста и какво счита комедианта за него
Доволен ли е Крис Рок от извинението на Уил Смит

Комедиантът най-сетне си призна

След тези прочувствени думи Сачин Литълфедър прави и още един въздействащ жест. Тя приканя всички индианци в публиката да станат, да се погледнат един различен и да си напомнят, че би трябвало да се гордеят за това, че са оживели - всички те.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР