През 1969 г. човешки крак за пръв път стъпва на

...
През 1969 г. човешки крак за пръв път стъпва на
Коментари Харесай

Мисията до Луната се отлага

През 1969 година човешки крайник за пръв път стъпва на Луната. Това е дребната крачка на Нийл Армстронг, която е огромна стъпка напред за човечеството. Повече от 50 години по-късно този триумф към момента не е още един и наподобява ще би трябвало да изчакаме още известно време, с цел да се случи и това.
 NASA, Artemis, новата задача до Луната и подготовката за нея
Новата задача до Луната няма да е като никоя друга

Нова огромна стъпка за човечеството

Последното кацане на NASA на Луната е през 1972 година Последната пилотирана лунна задача е " Аполо 17 ", а неин правоприемник ще бъде Artemis . Уникалното този път ще е, че тя ще изпрати първата жена и първия цветнокож мъж на естествения сателит на Земята.

По първични проекти това трябваше да се случи през май 2024 година, само че в този момент се отсрочва с една година . Във вторник, 9 ноември, от галактическата организация обясниха и аргументите за това свое решение.

.

NASA has selected National Geographic to help tell the story of II, the first Artemis flight that will carry astronauts around the Moon and back to Earth aboard.
— NASA Artemis (@NASAArtemis)
На първо място се слага седеммесечната правосъдна сага с делото, което Безос и Blue Origin заведоха против NASA поради избора SpaceX да обезпечи реализирането на лунната задача. Освен това пандемията също е изиграла своята роля, както и някои непредвидени разноски и редица поскъпнали цени на материали и услуги .

От галактическата организация насочиха обвинявания и към Конгреса на Съединени американски щати поради забавено и незадоволително финансиране. Според тях, би трябвало да има доста нарастване на бюджета, с цел да могат да се изпълнят сполучливо всички стъпки от подготовката, предава Daily Mail.
 NASA, LunaNet и ще подсигури ли галактическата организация интернет на Луната
Ще има ли интернет на Луната

И първата стъпка към какво е той

Работата на NASA със SpaceX е публично възобновена след окончателното решение на съда по делото, заведено от Безос. Всъщност, тя в никакъв случай не е серпантина и от компанията на Мъск са работели поредно по проекта си, даже без да получават възнаграждение, се разяснява още.

The crew behind the crew module. ’s crew module, located below its launch abort system, will be where astronauts live and work on their journey to the Moon and back. But who are the people helping bring Orion's crew module to life?
— NASA Artemis (@NASAArtemis)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР