През 1968 г. видях руски танкове по улиците на Прага

...
През 1968 г. видях руски танкове по улиците на Прага
Коментари Харесай

Чешкият президент: Не искам да виждам руски танкове по улиците на Прага, както през 1968 г.

„ През 1968 година видях съветски танкове по улиците на Прага и в никакъв случай повече не желая да ги виждам ".
Това съобщи чешкият президент Петр Фиала по време на срещата си с Джо Байдън в Белия дом, заяви TVP World.

" През 1968 година, тогава бях малко момче, видях съветски танкове по улиците на Прага. Не желая да ги виждам още веднъж. Ето за какво би трябвало да поддържаме Украйна колкото се може по-дълго ", сподели Фиала в Овалния кабинет.

Байдън акцентира значимостта на подпомагането на Украйна и евентуалните последствия от една съветска победа.

" Както и Чешката република си спомня, Русия няма да спре с Украйна. И в случай че не се спре с Украйна, въздействието върху НАТО ще бъде доста ", съобщи Байдън, като още веднъж прикани Конгреса да одобри пакет от ограничения в поддръжка на Киев.

Американският водач благодари на чешките управляващи за организирането на самодейността за даване на артилерийски ракети на Украйна, както и за други дейности на Прага в поддръжка на Украйна. Той също по този начин загатна, че 25 години по-рано е бил един от главните покровители за присъединението на Чешката република към НАТО и това е било " най-хубавото решение, вземано в миналото ".

" Съединените щати би трябвало интензивно да оказват помощ на Украйна, тъй като не можем да позволим на съветската нападателна политика да чества своя триумф ", акцентира Фиала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР