През 1967 г. професорът по психология Том Котъл разработва един

...
През 1967 г. професорът по психология Том Котъл разработва един
Коментари Харесай

ТЕСТ: Нарисувайте три кръга и разберете дали сте в миналото, настоящето или бъдещето

През 1967 година професорът по логика на психиката Том Котъл създава един необикновен тест. С помощта на единствено три кръга той съумява да проучва какво мисли човек за своето минало, настояще и бъдеще, по какъв начин те въздействат на живота и прочувственото му положение. По този метод, посредством тайните на подсъзнанието, той разкрива зависимостта на хората от разнообразни събития.

Лесният графичен тест демонстрира в кой миг човек действително е " заклещен ", подсказва какво му пречи да се развива в работата или персоналните връзки, къде са ориентирани ресурсите му. Простата рисунка оказва помощ да се разбере дали някой гледа напред към бъдещето или живее с изгубените фантазии от предишното.

Как да създадем графичния тест на Котъл?

За да извършите теста, ви е нужна спокойна конюнктура без дразнители и разсейващи фактори. Вземете празен лист хартия и започнете умерено да си припомняте предишното си и по-специално - най-важните събития, обстоятелства и срещи. След това си представете живота си в сегашното - какво се случва в последно време, по какъв начин се чувствате? Накрая се замислете за бъдещето - избройте въображаемо проектите, чието реализиране е значимо за щастието и триумфа ви.

Сега пренасете всеки от трите периода на хартия под формата на кръг. Накратко – нужно е да нарисувате три кръга, които символизират вашето минало, бъдеще и настояще. Нарисувайте ги с каквато желаете величина и ги подредете върху листа както сметнете за добре. Кръговете могат свободно да се пресичат, да са на разстояние и даже да се намират един в различен.

Научете в галерията по какъв начин можете да дешифрирате теста и да разберете смисъла на нарисуваните от вас кръгове:
 Какво ни разкриват кръговете от теста на проф. Котъл?  Какво ни разкриват кръговете от теста на проф. Котъл?  Какво ни разкриват кръговете от теста на проф. Котъл?  Какво ни разкриват кръговете от теста на проф. Котъл?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР