През 1917 г. три деца овчарчета от село Фатима, Португалия,

...
През 1917 г. три деца овчарчета от село Фатима, Португалия,
Коментари Харесай

Учени с разумно обяснение за Ч=чудото от Фатима

През 1917 година три деца овчарчета от село Фатима, Португалия, настояват, че са видели Дева Мария измежду полето, до момента в който са се прибирали вкъщи от паша.

Децата били двете сестри Лусия дош Сантош и Жасинта, и брат им Франсиско Марто.

По думите на трите деца, Дева Мария им споделила, че ще им се явява още веднъж на 13-ия ден от всеки месец в продължение на половин година.

Мълвата за чудото се е популяризирала и от ден на ден хора почнали да идват във Фатима, с цел да участват на видението.

Децата обяснили, че Дева Мария дала заричане да се яви единствено пред Лусия, най-голямото от трите деца. Дева Мария е обяснила, че при последното си посещаване, на 13 октомври 1917 година, ще носи със себе си си доказателства, че в действителност е имала контакт с трите деца. Мълвата се е разнесла и към 70 000 души пристигнали, очаквайки да станат очевидци на нещо зрелищно.  

Различни очевидци оповестяват, че на 13 октомври 1917 година са станали очевидци на " чудото на слънцето ”. Те описват, че Слънцето, изглеждало, като неподвижно леке в небето, а секунди по-късно като че ли " летяло ” стремително към Земята, като произвеждало проблясъци от цветна светлина.

" Гледайки слънцето, забелязах, че всичко потъмнява. Първо погледнах към най-близките обекти, а по-късно погледнах към хоризонта. Видях, че всичко е придобило цвят на аметист. Обектите към мен, небето и атмосферата, бяха обагрени в идентичен цвят. Всичко, както наоколо, по този начин и далеко, се беше трансформирало, придобивайки цвета на остаряла жълта дамаска ". Това споделя свидетел на станало известно като " Чудото от Фатима ", чиито думи са изучени и предадени по-късно от Алмейда Гарет.

Според изследването на Гарет, хората са изглеждали по този начин, като че ли са страдали от жълтеница.

Едно нещо, което знаем сигурно е, че нищо извънредно не се е случило със Слънцето в този ден, като се има поради, че феноменът не е следен на никое място другаде на Земята, безапелационен е Гарет.

Хората може да са видели на пархелий (атмосферно оптично събитие, което се състои от ярко леке от едната или от двете страни на Слънцето, които постоянно стоят по фланговете на Слънцето в границите на 22° ореол - бел.ред.). Така си изяснява явлението Артур Вировски от Техническия университет в Лодз. Той изяснява, че феноменът може да бъде породен от облаци от ледени кристали високо в атмосферата.

Според очевидци явлението е било мощно изменчиво.

Много по-очевидно пояснение е, че тълпата е имала слънчева ретинопатия, която се провокира от прекомерно дълго взиране в Слънцето. Това е положение, което е документирано при по-късно религиозни човеци, които се взират прекомерно дълго в Слънцето по време на религиозни ритуали. Това заключва Артур Вировски. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР