През 1869 г. в САЩ за първи път е открита

...
През 1869 г. в САЩ за първи път е открита
Коментари Харесай

6 забележителни хотела, които са били жп гари

През 1869 година в Съединени американски щати за първи път е открита трансконтиненталната железопътна система, която свързва западното и източното крайбрежие на страната. И това е огромно събитие в американската история, поставящо началото на златната ера на железниците.
 Villa Palladio – взор към един от най-красивите и неповторими хотели в света
Villa Palladio - там, където Индия и Италия се срещат

Поглед към един от най-красивите и неповторими хотели в света

Над 150 години по-късно железопътните гари към момента са запазили духа си, само че някои преобразени и функциониращи към този момент като хотели. Чрез трансформацията оборудванията, автентично строени сред 1880 и 1920 година, не просто са спасени от разрушение или занемаряване, само че и са запазили историята, естетиката и жизнеността на епохата си.

Ето шест гари, превърнати в забележителни хотели, които са подбрани от Architectural Digest.

Хотел Crawford

Гарата Denver Union Station (в щата Колорадо) е известна измежду локалните като " дневната на Денвър ", което е ентусиазъм и за прозвището на хотел Crawford - " спалнята на града ". Гарата е открита през 1881 година и по това време е била най-голямата постройка в Запада.

Постройката обаче е била разрушена при започване на XX век и по-късно на нейно място е издигната нова, където и сега се намира хотел Crawford. Той носи името на Дана Крауфорд - дама, която изиграва значима роля за съживяването на постройката при започване на 2000-те години.

Хотел St. Louis Union Station

Разположен в центъра на град Сейнт Луис (в щата Мисури), хотелът се намира в границите на остарялата гара St. Louis Union Station. Проектирана е от родения в Германия проектант Теодор Линк и е открита през 1894 година

През 1970 година пък е оповестена за национална историческа забележителност и когато осем години по-късно към този момент не действа като железопътна гара, е преустроена в комплекс със смесено предопределение и отворена още веднъж през 1985 година Днес там се намира първокласен хотел с 539 стаи, а една от многото му забележителни характерности е 20-метровият корубест таван в Голямата зала.

Union Station Nashville Yards, Autograph Collection

Гарата в Нешвил (в щата Тенеси) в миналото е била една от най-оживените, защото се намира в централната част на Съединени американски щати. Днес постройката в готически жанр обитава бутиков хотел, ситуиран покрай друга емблематична точка на града - Music Row - квартал, който си носи славата на " сърцето на развлекателната промишленост на Нешвил " и изключително на кънтри музиката.

Множеството непокътнати архитектурни и естетически елементи в хотела, измежду които са 22-метровият корубест таван във фоайето и златни орнаменти по тавана, придвижват гостите му в предишното.

Canfranc Estación, Royal Hideaway Hotel

След като е зарязан в продължение на години, Canfranc Estación, който се намира в долината на Арагон, североизточна Испания, отворя още веднъж порти при започване на тази година, само че към този момент като първокласен хотел.

Заради близостта си до френската граница, на церемонията при откриването на жп гарата през 1928 година участват както кралят на Испания, по този начин и президентът на Френската република. Сградата е проектирана от Фернандо Рамирес де Дампиер и до през днешния ден остава изключително известна измежду фотографи и туристи.

Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station

Специалното на този хотел в Индианаполис (в щата Индиана), който преди е бил гара, е, че предлага опцията на гостите си да се откажат от нощувката в обичайната хотелска стая и да и да спят безусловно във вагони. И защото влакове, които още са в придвижване, минават през гарата, шумът от колелата по релсите прави преживяването доста по-автентично.

Освен това постройката е част от Националния указател на историческите места и може да се похвали с неповторими подове и витражи по таваните, които обгръщат забележителните съвсем 300 квадратни метра.
 Null Stern - хотелът в Швейцария, който предлага стаи... навън
Хотелът, който предлага стаи... навън

Ако въобще може да се назова стая

Radisson Lackawanna Station Hotel Scranton

Жп гарата в Скрантън (в щата Пенсилвания) съществува още от 1908 година и носи белезите на френския подем.

Съвременният хотел, ситуиран там, е на повърхност от над 2000 квадратни метра и разполага със 146 стаи. Още с влизането си гостите остават впечатлени от мраморните колони и стъклени капандури вътре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР