През 1864 г. на територията на Аризона в Съединените щати

...
През 1864 г. на територията на Аризона в Съединените щати
Коментари Харесай

Върховният съд на Аризона позволява да влезе в сила почти пълната забрана на абортите от 1864 г.

През 1864 година на територията на Аризона в Съединените щати е признат закон, който криминализира съвсем всички аборти.

Аризона даже не е била щат по време на приемането на закона. Но в този момент, 160 години по-късно, Върховният съд на щата постанови, че съвсем цялостната възбрана може да влезе в действие след 14 дни.

Решението на съда от вторник задейства това, което би било един от най-рестриктивните държавни закони за контролиране на достъпа до аборти в Съединени американски щати.

Писейки за болшинството в решението четири към две, арбитър Джон Лопес изясни, че законодателният орган на Аризона в никакъв случай не е установявал право на достъп до аборт в щата.

„ Ние се подчиняваме, както сме конституционно задължени да създадем, на преценката на законодателната власт, която е виновна и по този метод отразява променливата воля на нашите жители “, сподели той.

Предишно правосъдно решение блокира използването на закона от 1864 година, само че решението от вторник анулира прекъсването на закона.

Съгласно закона от Ариз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР